Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Paradise City Festival 2023, gemaakt door Simon Leloup, in opdracht van Paradise City Festival

19/07/2023 / Dieter Holvoet , Julie SaudemontJulie Saudemont

De zes meest memorabele artiesten op Paradise City 2023

Een zonnig weekend met zachte stemmen, evenwel harde beats.

Het is ondertussen al bijna een maand geleden toen we met z’n allen vol enthousiasme opnieuw naar het Elyseïsche Paradise City trokken in Perk. 3 dagen lang kon je genieten van meer dan 60 verschillende optredens verdeeld over 6 verschillende stages, allemaal in een unieke locatie waar vooral de focus wordt gelegd op een unieke festivalervaring in harmonie met de natuur. We zagen er een hoop verschillende artiesten het beste van zichzelf te geven en maakten een selectie van diegenen die daar volgens ons het beste in sloegen.

LSDXOXO (vrijdag 21:00, Contrast Stage)

Voor ons startte Paradise City op de oude-vertrouwde Contrast Stage. We werden heugelijk ontvangen door de host Not Your Techno die vooral ondersteuning biedt aan female-identifying, queer en POC artiesten.

Na enige opwarming van Stanislawa, Timmerman, Hyperaktivist & Sara Dziri was het de beurt aan LSDXOXO

LSDXOXO is een artiest die grenzen doorbreekt en nieuwe paden betreedt in de elektronische muziekwereld. Met zijn unieke combinatie van electro-to-techno maakt hij al gauw de verbinding naar psytrance met subtiele, herkenbare vocals. Met het gevoel van verbondenheid dat hij tijdens zijn DJ-sets opwekt, zijn vermogen om ruimte te maken voor ghetto-house en de subtiele knipoog naar de oldskool rave classics met de broodnodige hardcore kicks, staat LSDXOXO garant voor een muzikale ervaring die we niet snel zullen vergeten.

Foto  van Paradise City Festival 2023, gemaakt door Jonas Reubens, in opdracht van Paradise City Festival
De Contrast Stage. © Jonas Reubens
Foto  van Paradise City Festival 2023, gemaakt door Simon Leloup, in opdracht van Paradise City Festival
© Simon Leloup

Bendrik b2b Max Telaer (zaterdag 15:00, Contrast Stage)

Voor onze tweede dag Paradise City trekken we met de gedachte 'na regen komt zonneschijn' opnieuw naar de Contrast Stage waar de host La Cabane - het Brusselse micro clubbing concept - een ganse dag zorgt voor een reis van UK bassline tot Berlijnse techno. 

Na het wisselvallige weer zorgen Bendrik b2b Max Telaer voor een streepje zomerse tech-house. Deze getalenteerde artiesten weten hoe ze het publiek kunnen laten dansen en meenemen naar een zonnige sfeer vol energie. Hun unieke sound combineert goeie funk met een knipoog naar percussie, waardoor hun sets altijd een onweerstaanbare groove hebben. Met bouncy electro-elementen en aanstekelijke beats creëren ze een onmiskenbare sfeer die de dansvloer in vuur en vlam zet. Het duo is de belichaming van het zomergevoel en zorgt ervoor dat je niet kunt stilstaan wanneer hun muziek begint te spelen.

AliA & Driss Bennis (zaterdag 23:00, Contrast Stage)

Wie La Cabane mocht afsluiten op de Contrast Stage was niemand minder dan het dynamisch duo Driss Bennis (a.k.a Casa Voyager) & multi-talent AliA. Met hun energizing jungle, UK garage & basslinemuziek wisten ze het publiek in extase te brengen en dag 2 te laten eindigen als een muzikale topervaring. 

Toen AliA achter de draaitafels stond vielen haar sterke kicks & drums direct op. Ze is niet bang van het stevige percussiewerk, dat weten we ondertussen goed. Ze laat haar niet gauw afschrikken en weet makkelijk aan verschillende genres een mouw te passen. Hieronder vind je onze drie favorietjes die AliA op ons los liet!

Het was duidelijk dat Driss Bennis en AliA een perfecte chemie hebben. Ze voelden elkaar feilloos aan en wisten het publiek te bespelen met hun unieke sound. De combinatie van energieke UK garage, sterke jungle vocals en de ondersteuning van zware basslines zorgde voor een sonische ervaring die lang in het geheugen van het publiek gegrift zal blijven.

Foto  van Paradise City Festival 2023, in opdracht van Paradise City Festival
De Castle Stage. © Paradise City Festival

Helena Lauwaert (zaterdag 23:30, Micro Stage)

Nog voor het einde van dag 2 spurten we tussen beide sets om te kunnen genieten van een goedgevuld laatste halfuur aan Belgisch opkomend talent met niemand minder dan Helena Lauwaert. Want daar draait het om op de Micro Stage, opkomend maar vooral Belgisch talent! 

Helena Lauwaert vind je ook terug in onze artiestengids voor het festival, en terecht. Helena kent haar classics en weet hoe ze het publiek gehyped kan houden. We zijn er dan ook van overtuigd dat ze volgend jaar een plek verdient op een grotere stage met grote open air-vibes, zoals bv. een Forest Stage, die subliem zou samengaan met haar stijl die afwisselt tussen stevige tech-house naar breakbeat techno of een Contrast Stage waar ze gegarandeerd het publiek kan enthousiasmeren met trancy vibes. Kun je 't al voorstellen? Helena die 'Touch Me' van Rui da Silva dropt op de Contrast Stage? of 'I'm Outta Love' van DJ Dissolver op de Forest Stage? Wij wel!

Foto  van Paradise City Festival 2023, gemaakt door Simon Leloup, in opdracht van Paradise City Festival
De Forest Stage. © Simon Leloup
© Dieter Holvoet

RY X (zondag 18:30, Live Stage)

Tussen al het gedreun door vonden we zondag een rustmoment aan de livestage. Ook deze tipten we reeds terecht in onze artiestengids: het optreden van de Australische singer-songwriter RY X was er eentje voor de boeken. Hij trok ons diep mee in zijn schetterende stem, kabbelende beats en zacht gitaarspel, afwisselend tussen downtempo, elektronische tracks als 'Oceans' en akoestische nummers als 'Berlin' en 'Howling', waarin zijn stem de hoofdrol speelde. Een uitzonderlijke, maar zeer welgekomen keuze voor een festival als Paradise City!

Foto  van Paradise City Festival 2023, in opdracht van Paradise City Festival
De Live Stage. © Paradise City Festival

Inner City (zondag 20:00, Live Stage)

Eén van de laatste optredens die we dit weekend zagen was Inner City, de Detroit houseband die in 1987(!) werd opgericht en bekend staat voor radio- en clubhits als 'Good Life' en 'Big Fun'. De groep bestaat uit Kevin Saunderson, beschouwd als één van de pioniers van techno, zijn charismatische vrouw Ann Saunderson die het zangwerk voor zich neemt en keyboardist/producer Tommy Onyx. Het is duidelijk dat ze dit al meer dan dertig jaar doen: hun optreden was tiptop in orde en we konden dansen op hun fijnste, zonnigste housenummers.

Kopfoto: © Simon Leloup

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête