Overslaan en naar de inhoud gaan
menu

Over ons

What Happens is gefascineerd door alles wat te maken heeft met elektronische klanken en is ontstaan in 2016 met het idee om onbekend talent in de kijker te zetten. We bieden een platform dat evenementen, releases, artiesten en labels - zowel bekende als nieuwe ontdekkingen - een plek geeft in de vorm van hapklare artikels.

 

Manifest

Wat begon als een subtiel avontuur ver in 2016, is vandaag de dag uitgegroeid tot onze grootste passie. We plakken liever niet het etiket elektronische muziekblog bovenaan onze website, maar zien het breder. We bieden onze lezers een mix van muziek en onze visie op het feestende leven. En als we een leuke release tegenkomen of het nieuwste wonderkind ontdekken, dan vertellen we je dat ook ineens.

Waarom we doen wat we doen: we willen talent ontdekken, jong of oud, en in the picture zetten. Artiesten, promotors, events of labels die alles in huis hebben om het te maken, maar nog net dat extra editoriale duwtje in de rug nodig hebben. 

Lang na het verdwijnen van Out Soon, wat op een bepaald moment Night Code werd, een gratis en tweetalig tijdschrift dat volledig gewijd was aan elektronische culturen, komt WhatHappens.be waarschijnlijk het dichtst in de buurt van de militante geest van het maandblad opgericht door Eric Rozen in het begin van de jaren 90. Oorspronkelijk een eenvoudige, collaboratieve blog gewijd aan de muzikale favorieten van zijn animators, is de site sindsdien veranderd in een echt medium gewijd aan het "feestelijke leven", aan muziek, maar ook aan digitale marketing en ondersteuning voor artiesten, organisaties en labels. En aangezien we in de 21e eeuw zijn, wordt er niet alleen geschreven op WhatHappens.be, we vinden er ook mixen, streams en video's van dj's die uitgenodigd worden om te mixen voor een vaste camera, in stijl van Boiler Room. Hoe zegt u “Resident Advisor” in het Vlaams?

Larsen Magazine, nº46 januari - februari 2022, p.41 (link)

 

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête