Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Paradise City Festival, gemaakt door Stijn De Grauwe

30/01/2024 / Julie SaudemontJulie Saudemont , Evelyne Vanherf

Paradise City Festival laat ons kennis maken met haar plannen voor 2024

Met goede voornemens, nieuwe stage hosts en de eerste namen.

Paradise City Festival, met zijn pittoreske kasteeltuin aan het water nabij Brussel blijft ons elk jaar verbazen met zijn kwaliteitsvolle dj's en live-acts uit verschillende elektronische muziekgenres, en de grootste troef? Muziek van zonovergoten disco en house tot echte high-energy rave. 

Het groenste festival van België dropte vorige week zijn eerste artiesten en wow, wat een mooie lineup schotelen zij ons voor. Sinds dag één heeft het Paradise City team hard gewerkt om hun evenement zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk te maken. Daarom zijn ze blij te kunnen delen dat Paradise City opnieuw is geselecteerd als een van de groenste festivals ter wereld door A Greener Festival. 

Elk jaar blijft het festival vernieuwen en dat is dit jaar niet anders. Zo voegt het festival een zevende podium toe, dat volledig gewijd is aan chill-out, downtempo en ambient optredens. Live bands krijgen daardoor een steeds prominentere positie te midden van alle elektronische acts. Het team werkt ook aan een complete audiovisuele ervaring die je van begin tot het einde van het festival mag verwachten. Dit omvat een geüpgradede lichtproductie, verbeterde soundsystems, meer verrassende details en extra kunstinstallaties over het hele terrein.

Ook wordt de kampeerervaring verbeterd. De capaciteit blijft hetzelfde, maar er zal nu ook een muziekpodium aanwezig zijn en een upgrade voor de chillzone. 

Foto  van Paradise City Festival 2023, gemaakt door Jonas Reubens, in opdracht van Paradise City Festival
De Contrast Stage. © Jonas Reubens
Foto  van Paradise City Festival 2023, gemaakt door Simon Leloup, in opdracht van Paradise City Festival
© Simon Leloup

Wij gingen voor jullie al eens door de eerste namen en zetten hieronder onze uitkijkpunten!

Sofia Kourtesis 

Sofia, my queen, zoals ik soms wel eens durf te zeggen. Deze artieste verbaasde ons vorig jaar met haar debuutalbum Madres, waarvan ik niet anders kon dan deze op vinyl aan te schaffen. Het is een verzameling van protestgezangen, clubritmes en synthesizers die getuigen van de spirituele kracht van dansmuziek. Onze collega Warre schreef er een uitgebreid artikel over, dat hier nog eens te lezen is. Aangezien we haar zelf nog niet live hebben zien spelen, is het voor ons afwachten wat het gaat geven, maar uitkijken naar deze set doen we zeker! 

Simon LeLoup
©

Simon LeLoup

Skin On Skin 

Vorige maand verraste hij ons nog met de release van zijn jaarlijkse mixtape met unreleased tracks. Deze maand pronkt hij op de lineup van Paradise en komt deze legend dus naar ons Belgenland. De Boiler Room van Skin On Skin is er zo eentje die al van het begin als legendarisch wordt beschouwd: na amper twee maand had de video al meer dan een half miljoen views. Het is een set die volledig bestaat uit eigen materiaal, waarvan het meeste unreleased. Zijn stijl is uniek: de Australische, nu gevestigd in Frankrijk, producer mixt techno met drill/grime/rap vocals. Beluister, bekijk en vooral geniet hieronder van zijn insane set op het AVA festival.  

Nosedrip 

Ziggy Devriendt, ook wel bekend onder de naam Nosedrip, zal er altijd eentje zijn waar wij naar uitkijken. Zo mocht hij vorige week nog een allnighter verzorgen in Fuse, stond hij al geregeld op Dekmantel en sloot hij vorig jaar het Doel festival af met een banger van formaat. Deze artiest zal er alles aan doen om jou een perfecte dansavond te bezorgen. Hij verbaast vriend en vijand steeds met zijn mix van uitzonderlijke platen van God weet waar, heeft een gerichte esthetiek die draait om donkere muziek, zware stemmingen en betoverende trance-vibes. Techno, trance, disco, new wave, ambient en Franse psychedelica, noem maar op, niks moet, alles kan.

Lola Haro b2b Marcel Dettmann 

Een duo dat je niet mag missen? Dat is de Antwerpse Lola Haro die voor de gelegenheid back-to-back gaat met de Berlijnse technolegende Marcel Dettmann, een primeur! Lola Haro verscheen in 2018 in de Belgische muziekscene en vestigde zich snel als een productieve DJ, zowel lokaal als internationaal. In maart kan je haar al aanschouwen op het Listen festival. Naast haar op Paradise staat legende Marcel Dettmann, een Duitse DJ, producer en platenlabeleigenaar. Hij is resident bij de nachtclub Berghain en wordt erkend als één van de meest invloedrijke voorstanders van hedendaagse techno.

BADSISTA 

Voor deze Braziliaanse powerwoman is geen enkele muzikale uitdaging te groot; BADSISTA omarmt moeiteloos diverse genres in haar sets op een charmant-speelse manier. Ze geeft op unieke wijze invulling aan onstuimige techno-tracks, Chicago house-platen en vooral aan Afro-Braziliaanse swingende baile funk. DJ en producer BADSISTA, oorspronkelijk uit Sao Paulo, begon haar carrière in 2013 en verwierf wereldwijde bekendheid dankzij haar mixtapes voor BBC Radio en frequente studio-samenwerkingen . In het begin van 2017 lanceerde BADSISTA een initiatief genaamd Bandida met als doel om elektronische muziek van vrouwen uit afgelegen gebieden te promoten

DJ Gigola

Een andere charismatische en speelse vrouw achter de draaitafels is DJ Gigola. Waar anderen spanning en tegenstrijdigheid ervaren, ziet DJ Gigola een kans voor creatie. Met haar speelse aanpak om grenzen te doorbreken, schakelt ze moeiteloos tussen trance, techno en hardgroove. 

In december 2023 bracht ze haar debuutalbum Fluid Meditations tijdens het 18e jubileum van Berghain als live-set. Het album is er eentje die geïnspireerd is op een combinatie van meditatiebeoefening en escapisme uit het nachtleven. 

 "Naar mijn mening kan loslaten op de dansvloer dezelfde ervaring bieden als een groepsmeditatie - dus het leek mij logisch om mijn persoonlijke benadering te vinden om beide te hybridiseren." - DJ Gigola tijdens een interview met Mixmag. 

DJ Gigola is tevens ook lid van het onafhankelijke Berlijnse label Live from Earth en brengt maandelijks een high-energy mix als resident op Rinse FM

ANZ

Anz is een Manchester based DJ, label-eigenaar en is resident bij NTS Radio. 
In 2021 heeft ze ook een residentie bij BBC Radio 1 en is ze ook een selector voor "All Hours Radio by Anz". We willen jullie graag aanmoedigen om op zaterdag af te zakken naar The Forest Stage!  

Anz is de owner van het label OTMI (Otras Mitades), geïnspireerd door een Spaans idioom dat verwijst naar "twee helften van hetzelfde ornament".

Ze schrijft al muziekale geschiedenis sinds 2017, maar in 2021 bracht ze een debuut bij Ninja Tune met haar EP "All Hours", waar gerenommeerde artiesten zoals Bicep, Bonobo, The Bug, Floating Points, Helena Hauf, Jayda G, Maribu State, enzovoort ook op te horen waren.

'All Hours' is gemaakt voor mensen die de klok rond naar muziek luisteren, van zonsopgang tot de volgende. Met haar vrolijke stijl vloeit elk nummer moeiteloos over in het volgende. 'Real Enough To Feel Good' - een hybride knipoog naar de klassieke UKG - en het bruisende 'You Could Be' (met de in Londen gevestigde artiest George Riley) kregen beide geweldige steun van onder andere Resident Advisor, Mixmag, DJ Mag, Clash, Pitchfork Selects, Magnetic Mag, The Vinyl Factory en Crack Magazine.

Bovendien heeft 'All Hours' nog een extraatje: vergeet niet een kijkje te nemen bij "All Hours Radio", een 24/7 online radio met zorgvuldig geselecteerde tracks van yours truly Anz.

Simon Leloup
©

Simon Leloup

Tickets

Tickets voor Paradise City Festival 2024 zijn sinds vorige week te koop - en de vraag voor tickets lijkt groter dan ooit tevoren. Green Card tickets (tickets voor trouwe fans) waren in slechts een paar dagen uitverkocht en Early Bird tickets gaan als zoete broodjes over de toonbank. 

Kopfoto: © Stijn De Grauwe

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête