Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Paradise City Festival

26/06/2024 / Maxime , Julie SaudemontJulie , Warre , Evelyne

Vrijdag begint Paradise City Festival 2024

Dit zijn onze 11 must-see picks!

Wanneer de zon uitbundig schijnt over het kasteel van Perk, nabij Vilvoorde, betekent dat maar één ding: Good times are coming! Met andere woorden: Paradise City Festival gaat binnen twee dagen van start. Elk jaar groeit het festival een beetje meer, met indrukwekkende verhalen, een diverse selectie van artiesten, innovatie en een steeds groener beleid. Dit jaar blinkt het festival uit met zijn voorbeeldige duurzaamheidsprestaties op verschillende gebieden. Wil je meer weten over hun 'International Greener Award' en de 'Greener Catering Award'? Lees dan hier het artikel.

Ondertussen namen we een deep dive in Paradise City's diverse lineup en hebben we een selectie van artiesten samengesteld die je absoluut moet zien! 

Vrijdag

Spirite: vrijdag - Contrast stage - 15:00 - 17:00

Spirite, afkomstig uit Montreal en nu gevestigd in Brussel, is een veelzijdige artiest die zich inzet voor het bevorderen van diversiteit in de elektronische muziek. Als resident DJ en lid van Not Your Techno pleit ze voor inclusiviteit binnen de scene. Bovendien is Spirite mede-oprichter van Double Double met Melissa Juice, waarmee ze verbindingen faciliteert tussen Canadese en Belgische artiesten via DJ-sets en een radioprogramma op Radio Vacarme. Spirite staat bekend om haar vermogen om nummers uit verschillende tijdperken en genres te mengen.

Angel D'lite en DJ Sweet6teen: vrijdag - Orbit stage - 19:30 - 21:30

Angel D'lite en DJ Sweet6teen bundelen hun krachten in een fusie van post-constructivistische rave en high-energy lovecore. Afkomstig uit een neon-verlichte alternatieve werkelijkheid, brengt Angel D’lite genres samen met haar vrouwelijke sensualiteit en ruige rave-euforie. Ze creëert sets die ondeugende breakbeat, downtempo house en disco breaks combineren. DJ Sweet6teen brengt een passie voor de 90's rave, waarbij hij ID's opgraaft uit stoffige hoeken en genre-buigende sets biedt van house tot trance en UK Garage.

Daria Kolosova: vrijdag - Contrast stage – 23:00 – 01:00

Daria's muzikale reis begon al op jonge leeftijd. Op haar negende, geïnspireerd door het nummer "Diesel Power" van The Prodigy en de grote invloed van haar vader, ontwikkelde ze haar veelzijdige talent om verschillende muziekgenres samen te brengen en begon ze met DJ'en. In februari 2010 kreeg ze haar eerste optreden, waarna ze actief bleef in Loegansk, Kiev en andere steden in Oekraïne. Daarnaast werd ze resident onder het alias Dar:k bij Keller en Materia. Na het organiseren van talrijke eigen Materia-evenementen besloot ze naast haar creatieve project Dar:k, haar eigen naam meer te gaan gebruiken. Ze werd snel opgemerkt door verschillende venues over de hele wereld en groeide uit tot een veelgevraagde headliner. Tijdens haar sets kun je je verwachten aan een stevige portie powerhouse of hardgroove techno met invloedrijke genres zoals: breakbeat, jungle, industrial en electronics. Met de missie om haar persoonlijke verhalen via muziek te delen en mensen op de dansvloer te inspireren, blijft Daria een van de meest dynamische en opkomende DJ's in de scene.

Kiasmos (live) – Vrijdag – Concert Hall – 23:00 – 01:00

BAFTA-awardwinnaar Ólafur Arnalds en multi-instrumentalist Janus Rasmussen vormen al meer dan 15 jaar een hechte vriendschap, zowel binnen als buiten de studio. In 2014 brachten ze hun eerste meesterwerk als Kiasmos uit. In 2016 stonden ze al op de line-up van Paradise City en bezoekers kijken ongetwijfeld reikhalzend uit naar hun terugkeer op vrijdag in de Concert Hall. Bereid je voor op een muzikale, sonische reis, begeleid door het uiterst verfijnde piano werk, die je meenemen in een atmosferische trance van perfect samenvloeiende synth-heavy elektronische klanken. Kortom, een ware streling voor de oren. Nog niet overtuigd? Luister hier naar hun ronduit magische live-set in het IJslandse Reykjavik.

Zaterdag

Atsuo Pineapple Donkey: zaterdag - Orbit stage - 16:00 - 17:00

Atsuo Pineapple Donkey, afkomstig uit de bergen van Kyushu, Japan, verrast zijn fans met zijn levendige elektronische tracks die hij voornamelijk via Instagram en TikTok deelt. Atsuo brengt een mix van synth-rock, electropop en 8-bit geluiden. Atsuo's optredens worden gekenmerkt door hoge tempo's en real-time audio-effecten, wat zorgt voor een onvoorspelbare ervaring.

Oppidan – zaterdag – Castle Stage – 16:00 – 18:00

Misschien ken je haar van de ongelooflijk catchy remix van "Mr. Sandman", maar degenen die Oppidan al langer volgen, weten dat ze ongetwijfeld een van de snelst stijgende namen is in de Britse garage scene. Je hebt haar wellicht al zien schitteren op line-ups waar ze het podium deelde met Sammy Virji, Bakey, Interplanetary Criminal, Girls Don’t Sync en Disclosure. Ze is een fenomenale DJ die met speelse precisie UK garage, UK funky, grime en uptempo speed house naadloos mixt. Met zowel technische skill als individualiteit maakt Oppidan furore als veelzijdige artiest en performer. Met haar kenmerkende stijl als producer, waarin ze elementen van 2-step, 4x4 UKG, hiphop, soul, grime en UK bassline combineert, vult ze moeiteloos elke dansvloer in de UK en ver daarbuiten. Dit is jouw kans om een set van Oppidan mee te maken nu het nog kan, want dankzij haar baanbrekende succes kan dit binnen enkele jaren wel eens moeilijker worden!

Sofia Kourtesis: zaterdag - Concert Hall - 20:00 - 21:00

Sofia Kourtesis, geboren in Peru en gevestigd in Berlijn, is een veelzijdige artiest die wordt gevierd om haar talenten als producer, verhalenverteller en DJ. Ze genoot uitgebreide steun van DJ Mag, Mixmag en NME, wat haar positioneerde als een essentiële opkomende artiest in 2021. Haar aanstekelijke en onderscheidende warme house-sound kreeg lof van Pitchfork, The New York Times, The Guardian en Rolling Stone (en What Happens). 

Na een DJ-set twee jaar geleden, keert Sofia terug naar Paradise City met een nieuwe live show. En je zal er ons op de eerst rij vinden! 

Sally C en OCB: zaterdag - Contrast stage - 21:00 - 23:00

Sally C en OCB, beide vooraanstaande figuren in de elektronische muziek, staan klaar om de dansvloer in vuur en vlam te zetten met een unieke B2B-set. Sally C, afkomstig uit Belfast en nu gevestigd in Berlijn, heeft een unieke sonische identiteit ontwikkeld door haar DJ-sets en label, Big Saldo’s Chunkers. Met invloeden variërend van vintage house tot acid en breakbeat, is Sally C’s no-nonsense geluid niet te missen. Ondertussen staat de Marokkaans-geboren, in Brussel gevestigde OCB (ook bekend als Driss Beniss) bekend om zijn memorabele DJ-sets, gedreven door een passie voor het creëren van muzikale ervaringen die sociale en culturele barrières overstijgen. Als de drijvende kracht achter Casa Voyager brengt OCB een veelzijdige benadering van zijn kunst, waarbij hij luisteraars uitnodigt om nieuwe perspectieven te verkennen, voorbij de mainstream trends.

Zondag

DJ Hyperdrive – Zondag – Orbit Stage – 17:30 – 19:00

Je kunt het misschien al een beetje afleiden uit zijn artiestennaam, Robin Mateus a.k.a DJ Hyperdrive likes it groovy, trancy & fast. Hij mixt jaren '90 klassiekers met diepe en funky trance beats, waardoor iedereen mee kan zingen op een energieke snelheid van 145 bpm. Als resident bij BCCO Berlin heeft DJ Hyperdrive de aandacht getrokken en mensen in beweging gebracht met zijn vernieuwende kijk op de trance scene die door Europa raast. Zijn sets zorgen voor een dynamische dansvloerervaring, met pieken en dalen die de energie hoog houden.

Jersey: zaterdag - Orbit stage - 20:30 - 21:30

Jersey, bestaande uit de broers Carl en Renaud, haalt inspiratie uit hun jeugd in Normandië. Hun reis in de elektronische muziek kreeg vaart met remixen voor artiesten als Yelle en Realo, wat de aandacht op sociale media trok. 

Met nummers als Talk Tonight en Tomorrow Never Comes weten ze een liveshow te brengen vol energie en verrassingen. 

Floating Points – Zondag – Concert Hall – 21:00 – 23:00

De Britse producer, DJ, label-eigenaar en neurowetenschapper Sam Shepherd, beter bekend als Floating Points, heeft sinds 2000 een indrukwekkende muzikale geschiedenis opgebouwd. Hij werd co-founder van Eglo Records in 2009 samen met Alexander Nut en startte zijn eigen label, Pluto Records, in 2015. Hij heeft talloze gerenommeerde nummers uitgebracht, waaronder de tijdloze klassieker "King Bromeliad" een negen minuten durend meesterwerk van losse, vloeiende freeform groove en ingetogen muzikaal vakmanschap, uitgebracht op Eglo Records. Shepherd is een onwaarschijnlijke grootmeester in zijn vak!

In 2021 sloot Shepherd zich aan bij het London Symphony Orchestra en jazzgigant Pharoah Sanders voor de samenwerking "Promises", een ambient-jazz meesterwerk. 

Met zijn nieuwe single "Birth4000" keert Floating Points echter enthousiast terug naar zijn clubroots. Dit nummer biedt een knapperig, knoestig en energiek geluid, in tegenstelling tot zijn eerdere garage-geïnspireerde tracks zoals "Grammar" en "Vocoder," of de percussiegerichte track "Problems."

Tickets & Info

Dit jaar zijn 3 dagen passen met of zonder camping volledig uitverkocht! Ook zaterdag tickets zijn allemaal de deur uit. Wie toch nog van plan is om af te zakken naar Perk zet best zijn TicketSwap alert even aan, al is de wachtrij voor gezochte tickets toch al een eindje bezig. Wie overweegt om het festival 1 dag te bezoeken op vrijdag of zondag heeft nog een kans! Er zijn nog enkele Final wave tickets beschikbaar voor €69. 

Een handige tip voor iedereen die wel een ticket heeft kunnen bemachtigen: steek je eigen selectie - en die van ons ook natuurlijk - op voorhand al in de Paradise City App (iOS en Android), dan krijg je op tijd meldingen wanneer je favoriete DJ's aan hun set beginnen en blijf je op de hoogte van festival weetjes, nieuws en belangrijke meldingen. 

Kopfoto: © Paradise City Festival

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête