Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Paradise City Festival

06/03/2024 / Maxime Mach

Paradise City Festival is het meest duurzame muziekfestival ter wereld

En verrast ons met een tweede lading namen.

Tijdens een ceremonie van formaat in het Royal Lancaster London heeft A Greener Future, een organisatie die duurzaamheid op evenementen en festivals wereldwijd promoot, de gerenommeerde International AGF Awards gehost. Paradise City Festival was de triomfantelijke winnaar met twee awards: de 'International Greener Award' en de 'Greener Catering Award' krijgen allebei een plekje in Perk. 

Foto  van Paradise City Festival
© Paradise City Festival

De International AGF Awards erkennen de meest innovatieve en impactvolle inspanningen op het gebied van duurzaamheid in verschillende categorieën, waaronder energie, water, voedsel, reizen en gemeenschapsgevoel. Paradise City Festival onderscheidde zich door uit te blinken op al deze gebieden en ontving veel lof voor zijn onvermoeibare inzet op vlak van milieubewustzijn en progressieve initiatieven. 

Het festival schittert met haar voorbeeldige duurzaamheidsprestaties dus op verschillende fronten. De Contrast Stage, aangedreven door maar liefst 99,22% zonne-energie, fungeert als een indrukwekkend symbool van hernieuwbare energie-integratie. Dit initiatief, geleid door partner Eneco, illustreert op opmerkelijke wijze de succesvolle samensmelting van muziek en groene energie. 

Nog een andere mijlpaal is het vlees- en visvrije foodcourt dat Paradise City in 2023 introduceerde. Dit resulteerde niet alleen in aanzienlijke vermindering van de koolstofvoetafdruk van het festival, maar onderstreepte ook hun toewijding aan ethische en duurzame eetpraktijken. De Greener Catering Award bevestigd niet alleen het succes van deze initiatieven, maar benadrukt ook dat de organisatie streeft naar het bevorderen van een duurzame voedselcultuur en zich bewust is van de impact van consumptiekeuzes op milieubehoud. 

Paradise City erkende ook de impact van transport op koolstofemissies en nam actief deel aan het promoten van milieuvriendelijke reismogelijkheden. In een samenwerking met Brussels Airport organiseerde het festival elektrische pendelverbindingen vanaf station Vilvoorde, waardoor meer dan 10.000 bezoekers kozen voor duurzaam treinvervoer. Deze initiatieven zijn typerend voor de voortdurende inzet van het festival voor een groenere en bewustere festivalervaring. 

(Lees verder onder de afbeelding)

Artwork  van Paradise City Festival
© Paradise City Festival

Ook de line-up begint meer en meer vorm te krijgen

Het volksfeest dat Paradise City Festival is zal ook deze zomer bol staan van muzikale magie, met een line-up die schittert dankzij enkele gevierde house- en technopioniers: Dixon, Mr. G (live), Ron Trent, DJ Koze, Jane Fitz en Voices from the Lake (Donato Dozzy en Neel) zakken deze zomer allemaal af naar Perk. 

Voor liefhebbers van een meer energieke en bruisende beat is er ook goed nieuws. Neem je agenda en markeer alvast volgende B2B-sets: Angel D'lite & DJ Sweet6teen, Gerd Janson & Partiboi 69 en Merve & Narciss. Bibi Seck, dé Antwerpse disco- en houseprotagonist, werd door de organisatie wederom uitgenodigd na de energieke en zweterige passage van vorig jaar. 

Ook de running order van de Live Stage krijgt stilaan vorm. Als kloppend hart van het festival zal het een platform bieden aan een resem ongelooflijke artiesten: Floating Points, Kiasmos, MEZERG, System Olympia en - als kers op de taart - ook nog wat talent van eigen bodem waaronder YellowStraps en Jennifur

Maribou State heeft door onvoorziene omstandigheden de show op Paradise City 2024 gecanceld. De organisatie beloofde via Instagram om het duo in 2025 alsnog naar België te halen. Stay tuned!

(Lees en luister verder onder de afbeeldingen)

 

Foto  van Paradise City Festival
© Paradise City Festival
Foto  van Paradise City Festival
© Paradise City Festival

Ook zo benieuwd hoe Paradise City Festival in realiteit zal klinken? Ontdek het hieronder.

Angel D'lite B2B DJ Sweet6teen

Floating Points (live)

Roza Terenzi B2B THC

Tickets voor Paradise City Festival 2024

Er zijn enkel nog Early Bird Tickets voor een combiticket zonder camping, vrijdag en zondag.

Shop nu
Kopfoto: © Paradise City Festival

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête