Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Sixsixsixties, Fais Le Beau en BUDA BXL, gemaakt door Yaqine Hamzaoui, in opdracht van Listen Festival

12/01/2023 / Dieter Holvoet

Brussels stadsfestival Listen lost hun laatste reeks evenementen voor deze editie

Een reeks doordeweekse concerten verspreid over de beste concertzalen die onze hoofdstad te bieden heeft

Begin december konden we met jullie al het grootste deel van de evenementen tijdens de week van Listen Festival delen: van een avond vol (drum &) bass door AliA en Maloca Records, tot een set van Palms Trax in het indrukwekkende Centraal Station of een cocktail van elektronische dansmuziek en Midden-Oosterse invloeden met o.a. Cheb Runner en Sara Dziri, georganiseerd door Not Your Techno. Kortom, een erg eclectische samenstelling van nightlife-evenementen.

Maar da's niet alles wat Listen te bieden heeft: aangezien de werkmenschen onder ons het zich niet echt kunnen permitteren om doorheen de week uit te gaan, worden er doorheen de week een reeks optredens georganiseerd in de beste concertzalen die Brussel te bieden heeft: Flagey, Ancienne Belgique, Botanique, L'imprimerie, Reset en Pilar.

Een selectie van de internationale namen die zijn toegevoegd: Adrian Sherwood presents: Dub No Frontiers, Jamezoo's Blind Group, Flo, HHY & The Kampala Unit, Authentically Plastic, Ana Roxanne, Malibu, Marina Herlop, ML Buch, Coucou Chloe, Mechatok, Numa Crew en nog veel meer. Onze highlight is ongetwijfeld een uniek concert in de Kerk van Laken met Marina Herlop, die we vorig jaar al in de kijker zetten in context van Nuits Sonores en Malibu, een Franse elektronische muzikant wiens werk het midden houdt tussen ambient en etherisch.

Daarnaast maakt Listen ook veel ruimte vrij voor Belgische, opkomende artiesten. Een greep uit de beste locals die de line-up dit jaar vervolledigen: Commander Spoon, Tsar B, Sebcat, Dali Muru & The Polyphonic Swarm, Jennifur, Lazza Gio, Le Kaiju, Catherine Danger en nog veel meer. Wij kijken alvast uit naar het optreden van Jennifur, die we vorig jaar interviewden naar aanleiding van zijn nieuwe album, en Le Kaiju, live rap doordrenkt van alternatieve clubgenres als footwork en ballroom.

Kopfoto: © Yaqine Hamzaoui

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête