Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Bjarki

25/05/2016 / Sophie Daniels

#REVIEW: Bjarki - Б (album)

Het album komt pas uit op 17 juni, maar wij mochten het al eens exclusief beluisteren. Met spijt in het hart behoeft het ons dan ook te zeggen dat we dit album niet echt fantastisch vinden. Waar hij met I Wanna Go Bang en Polygon Pink Toast nog één van de hoogste toppen scheerde, gaat het niveau hier toch een stuk naar beneden. Oké, Bjarki's stijl is niet aan één genre toe te kennen, maar toch hadden we iets meer consistentie verwacht.

We starten nochtans zeer veelbelovend. Marsian Raver is voor ons een ideale opener voor het album. Het lijkt haast op een in één tape opgenomen jamsessie. Klinkt heel analoog en duister maar doet ons wel verlangen naar de rest van z'n kunsten. Opaloca Acid Groove komt traag op gang maar gaat rond minuut één toch wat harder door. Doet ons op een moment zelfs een heel klein beetje denken aan de drums van Plastikmans Spastik. Afronden doet ie dan weer wat minder.

Here It Comes Can You Feel It is dan persoonlijk één van onze favorieten op het album. Een bass waar je boxen van ontploffen; dit is de Bjarki die we willen horen! Recht toe recht aan. Deze plaat ga je deze zomer sowieso nog uit menig speakers horen loeien.

Bij Planet Earth 94 gaat het niveau subtiel al wat lager liggen. Niet meer dan een blender van repetitieve vocals, dito bass en wat ongecontroleerde geluiden. Son Of A Son is dan weer de ideale zweefplaat, maar past voor ons niet helemaal in het plaatje.

T4it 3 wil wel maar kan er geen één keer volledig doorkomen, we vinden het zelfs soms tot op het schreeuwerige af. Snel naar de volgende dan maar. Bij Travel In Space lijkt hij het noorden even kwijt. Een allegaartje aan geluiden, daar nog een fluitsignaal. Neen, té veel van het goede.

De rest die volgt, gaat een beetje volgens hetzelfde élan verder. Zowel Bbbbbbbbbbb render, As You Remember, Can A Man, The Lover That You Are en Midi 14-Aug-2 kunnen ons niet bekoren. Met It's My Thing hebben we nog even een uitschieter, maar daar blijft het bij.

Misschien kijken we ook gewoon op een andere manier naar Bjarki. Zien we hem meer als een harde technoman door zijn I Wanna Go Bang. Toch is dit niet de Bjarki waar we naar op zoek waren. Er komen nog twee albums uit van hem in de komende maanden en we hopen hier toch onze ware held weer in terug te vinden.

Het album komt op 17 juni uit. Preorderen kan nu al via iTunes.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête