Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van u.r.trax, gemaakt door u.r.trax

07/12/2022 / Sophie Daniels

u.r.trax - third ear

Haar eerste solodebuut op het label van Nina Kraviz.

Ze wordt nu al geroemd als hét Franse supertalent. u.r.trax ging op 11-jarige leeftijd naar het conservatorium, stond op haar 14e in de Tresor in Berlijn en bracht als 17-jarige al muziek uit op labels als Lobster Theremin, Live From Earth en Kaos - het label van Hector Oaks.

u.r.trax drukt de laatste jaren meer en meer haar stempel op de technoscene, eerst door mee aan de basis te staan van de befaamde Possession events, vervolgens door overal in Europa geboekt te worden. Als kers op de spreekwoordelijke taart sluit ze haar topjaar af met haar eerste solo album ooit, en dat op het Trip Recordings van Nina Kraviz.

Op haar solo album 'third ear' hoor je muzikale taal in de vorm van goa, techno én eigen vocals die ze moeiteloos combineert in haar tracks. Een throwback naar Miss Kittin, de 2.0 versie. Favoriete nummers op het album zijn 'ijats' en 'hippie chic v. united trash'.

Tracklist

  1. ijats
  2. high heels long legs
  3. biosseum
  4. xclusive nrg
  5. i can’t believe (you’re real)
  6. hippie chic v. united trash 
  7. bad trip à la drogue chic
  8. psyberia
  9. i can’t believe (you’re real) (extended mix)
Kopfoto: © u.r.trax

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête