Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Artwork van Borokov Borokov

25/09/2023 / Dieter Holvoet , Steffie Verploeg

Borokov Borokov is terug met een nieuw prettig gestoord album, POTATATO

Poptrio wordt producersduo, muziek blijft pico bello.

Na hun album ‘De Verkeerde Fout’ uit 2022 is Borokov Borokov, de Antwerpse synthesizerband met een hoek af, na een jaar terug met nieuw werk én met één man minder. “Het is allemaal begonnen in de zomer van 2022 nadat Arne (Omloop) ons vertelde dat hij met de band zou stoppen. Om dit nieuws te verwerken, schreven we op een maandag POMELO, onze eerste echte break-up song.” vertelt Boris. “Diezelfde dag volgde ook PIANISSIMO, want we waren toch bezig.” Al snel werd duidelijk welke richting hun nieuwe album zou opgaan: prettig gestoord als anders, maar tegelijk rekening houdend met drie regels:

 1. Geen samenwerkingen, alles uitsluitend als duo.
 2. Elke songtitel bestaat uit één woord, beginnend met ‘P’ en eindigend op ‘O’.
 3. Niets, maar dan ook niets in de ik-vorm.

Nog iets opvallend is dat je in geen enkel van de nummers nog Nederlands hoort, uitsluitend Engels. Regelmatig bijna onverstaanbaar, soms met vocoder-achtige vervorming, maar toch Engels. Over het algemeen is het een erg verrassend album: het neemt je mee op een reis langs soms gelukkige en opgewekte, anders dromerige of rustige nummers. Mijn favorieten zijn ongetwijfeld Peugeo en Paddo: twee opzwepende, dansbare tracks vol acid klanken en melodietjes die spontaan een glimlach op mijn gezicht doen verschijnen.

Liveshow

In al die gekte en innovatie houden ze zich wel aan één vuistregel: hun muziek moet dansbaar zijn. “De muziek die we maken, blijft dansmuziek. In de zin dat de muziek niet altijd als reguliere dansmuziek klinkt, maar muziek is waarop wij zelf willen dansen. Zo hebben we met PARMIGIANO nu zelfs een slow toegevoegd aan ons repertoire”, stelt Boris. Naast een reguliere liveset waar ze vanaf deze week mee touren langs Brussel, Antwerpen, Gent, Amsterdam en Parijs, hebben ze ook een meer op clubs gerichte compacte mashed potato-set klaarstaan. Onlangs werden ze door radiohost extraordinaire en DJ magnifique Charlie Bones uitgenodigd om deze in Londen te komen spelen op zijn The Do!!! You!!! Breakfast Show.

Voor wie ze hiermee eens live aan het werk willen zien: ze zijn onder andere te zien in het Brusselse Le Lac (17 november, samen met Youniss en Brorlab) en tijdens de afterparty van het slotconcert van De Brassers in de AB (19 januari). 

De concerten staan dichter bij op de planning: woensdag komen ze naar de Botanique in Brussel en donderdag naar De Studio in Antwerpen. Tickets kosten je respectievelijk €16.5 en €14.

Tracklist

 1. PARLANDO
 2. PREFECTO
 3. PARAKOMANDO
 4. POMELO
 5. PEUGO
 6. PICASSO
 7. PEPERINO
 8. PIANISSIMO
 9. PADDO
 10. PARMIGIANO
Kopfoto: © Borokov Borokov

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête