Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van De Binnenplaats Indoor met Borokov Borokov & Faisal, gemaakt door Tone Verswijvel, in opdracht van Borokov Borokov

04/03/2024 / Dieter Holvoet

Borokov Borokov organiseert VEEL TE WEINIG

De band cureert een avond met live-artiesten en DJ's die ze gaandeweg en hier & daar ontmoetten.

Een half jaar na de release van hun laatste album 'POTOTATO' is het tijd voor een nieuw project voor Borokov Borokov, de Antwerpse synthesizerband met een hoek af. Op 22 maart presenteren ze voor slechts 10 euro - uitgerekend is dat 1,6666... euro per act - VEEL TE WEINIG, een evenement in Kavka Oudaan in Antwerpen.

Het principe is simpel: de band nodigt mensen uit die ze gaandeweg en hier & daar ontmoetten. Een cocktail van stads- en labelgenoten die niet gemaakt is op basis van smaak, maar op rauw instinct. Voor de gelegenheid treden LenxiLiegenaar, Meshugats DJ GORGO & N8TRO, Falcon Worldwide en SOLAR aan.

Onze tips

De in Londen geboren en in Amsterdam wonende Lenxi begon als leadzangeres in een punk-electro band voordat ze de dancescene in ging. Nu speelt ze haar zelfgeproduceerde tracks live, waarbij ze ons laat zien hoe je kunt mixen, zingen en samplers en synths tegelijkertijd kunt bespelen. Lenxi heeft afgelopen jaar met haar live-act op opmerkelijke festivals als Orbit, Dekmantel en Draaimolen gespeeld. Haar live-act is ruig, gekenmerkt door UK rave, zware breakbeats, haar Casio uit haar jeugd en acid. De DJ-set die ze in de Kavka zal brengen wordt ongetwijfeld van hetzelfde kaliber.

DJ Gorgo, een opkomende, Antwerpse producer en DJ, draait alleen op vinyl. Hij vindt inspiratie bij artiesten als Hector Oaks, Max Durante en Anetha. Zijn productieworkflow begint met pompende drums en evolueert met pakkende leadgeluiden. Acid-elementen en levendige hi-hats zijn een integraal onderdeel van zijn energieke tracks, wat zorgt voor een hoge energie en groove.

Nathan - alias N8TRO - is oprichter van Meshugat, een technocollectief dat zich toelegt op het ondersteunen van de lokale, alternatieve technoscene in Antwerpen. Als DJ kent hij geen grenzen. Zijn sets zijn als een wilde rit door een jungle van donkere, harde en sexy geluiden. Hij is niet bang om te mixen en alle verschillende genres te verkennen die je een slap gevoel in de knieën geven.

Natuurlijk zal je ook Borokov Borokov live aan het werk kunnen zien, en da's iets wat je niet wilt missen. Twee intense kerels die live even intense, uiterst dansbare muziek maken. Entertainment van de bovenste plank. Kers op de taart? Mathieu - De Snackmaster - Terryn die niet meer of minder dan "veel te weinig!" komt schreeuwen over een overstuurde 142 BPM beat. Het is niet de eerste keer dat de frontman van Bazart samenwerkt met Borokov Borokov: hieronder aanschouw je een mooie schets van de vonken die een dergelijke combinatie kan veroorzaken.

Tickets

Tickets kosten je zoals duidelijk genoeg gecommuniceerd slechts 10 euro (de €1,04 servicekost even buiten beschouwing gelaten) en zijn te koop online en aan de deur.

Kopfoto: © Tone Verswijvel

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête