Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

06/04/2016 / Raisa Moureau

Nieuw vinylplezier met Nina Kraviz' трип - When I was 14

трип, het label bekend als Trip en de trots van Russische schone Nina Kraviz komt op de proppen met een nieuwe release When I Was 14. Op deze LP doen artiesten als Bjarki, AFX (het alias van Aphex Twin), Barcode Population, Biogen, PTU en Miss Kraviz zelf hun heerlijke ding. We mogen het hardere werk verwachten, gelijk aan of groter dan 140 bpm.

Zoals ze het voorheen al deden, refereren alle tracks op het album naar een bepaald verhaal. Deze keer vormde een gesprek tussen Nina en haar illustrator Tombo de inspiratie voor het album, namelijk de manier waarop mensen hun mening en kritiek uiten. Hoe je dat omvormt in een paar tracks, vraag het ons niet, maar Nina doet het.

Ook niet onbelangrijk: de compilatie bevat een zeldzame druk van Aphex Twins nummer P-string, dat hij onder zijn AFX alias uitbracht. Volgens FACT werd de track oorspronkelijk gemaakt in de vroege jaren '90 voor een Peel Session. Vorig jaar dook het plots op in een Soundcloud dump van Aphex Twin.Het is nog even wachten tot 20 mei voordat we mogen genieten van dit nieuwe pareltje. We kunnen wel al de tracklist met jullie delen! Toch nog één lichtpuntje: sommige tracks hebben we al gespot in Ninas laatste passage op BBC Radio 1.

A1 Bjarki Baepolar
A2 Nina Kraviz Don’t Mind Wrong Keys
B1 AFX p-string
C1 Bjarki Naked Naked
C2 Barcode Population Temple Ball
D1 Biogen Untitled
D2 PTU Taorak

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête