Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
XO2022

30/05/2022 / Sophie Daniels , Dieter Holvoet

Onze tips voor Extrema Outdoor 2022

11 gotta see acts op ons favoriet Limburgs festival

We hebben Horst Festival nog maar net achter de kiezen, maar kijken nu alweer uit naar volgend weekend. Dan vindt in Houthalen Helchteren Extrema Outdoor plaats. De line-up is ongeëvenaard voor een festival van dit formaat. Jonge acts presenteren zichzelf voor het publiek en veteranen laten zien wat ze nog steeds in hun mars hebben. 

Wij tippen alvast 11 acts voor op je Extema Outdoor-blokkenschema. Nog een tip: met de handige app voor je smartphone kan je op voorhand al de artiesten die je graag wilt zien aanduiden op de timetable.

 

999999999

Zondag | 19u30-20u30

Het Italiaanse power duo 999999999 (spreek uit als 'Nine Times Nine') teert op hypnotiserende en superkrachtige techno performances en denken er niet aan het tempo onder de 130 bpm te laten zakken. 

Carista

Vrijdag | 19u30 - 21u00

De Utrechtse wordt gelauwerd door The Black Madonna en Seth Troxler en wordt nu al de meest veelzijdige dj van Nederland genoemd. Haar muziek swingt ergens tussen broken beat, hiphop, house, disco, en r&b in. Verrassend en verfrissend.

Dana Montana

Zaterdag | 17u30 - 19u00

Ze is een van de rijzende sterren aan het vrouwelijke dj-firmamen. Van techno tot trance tot acid, ze is van alle markten thuis. 

Jacidorex

Zaterdag | 20u30 - 22u00

Wie Jacidorex zegt, zegt hardtech, gabber en acid. Hij zit bij Rave Alert, dat onder andere Jan Vercauteren onder zijn hoede heeft, en richtte zonet zijn eigen label UNFACED op. Samen met X&trick beheert hij 'The Neorave Alliance' waar ze een hybride mix bieden van alle muziekgenres die de neo-rave scene tot stand hebben gebracht. Denk hard tech, acid en gabber.

Jan Vercauteren

Vrijdag | 17u30 - 19u00

De jonge Vilvoordse dj en producer Jan Vercauteren is sinds 2019 aan een steile opmars bezig. Met zijn eigen producties geïnspireerd op old school techno en 90’s invloeden is hij één van de gezichten van een nieuwe golf van hardere en snellere techno. Iets wat trouwens ook niet onopgemerkt bleef in het buitenland. 

Klaudia Gawlas

Zaterdag | 13u15 - 14u30

Deze 40-jarige Poolse producer zit al een hele tijd in het vak. Ze brengt powervolle doch emotionele techno en stond al achter de decks op events als Nature One en Mayday. 

Mall Grab

Vrijdag | 22u30 - 00:00

Mall Grab staat bekend voor zijn chille lo-fi house tracks als Liverpool Street In The Rain, maar zijn stijl beperken tot één noemer zou hem onrecht aandoen. Verwacht je aan iets alternatievere rave muziek met breakbeats en old school vibes, een beetje zoals producties als SleeplessFMG of zijn recente Metaphysical.

SWART

Vrijdag | 13u15 - 14u30

In 2017 tipten wij hem nog als ontdekking van de maand, 5 jaar later staat deze Leuvense producer op Extrema Outdoor. Hij werkte al meermaals samen met Farrago en startte vorig jaar ook zijn eigen event op onder de naam Reform. Zijn laatste wapenfeit is een release op het Exhale label van Amelie Lens.

Tim Tama

Zondag | 16u00 - 17u30

Fans van de industrial techno? Dan moet je bij Tim Tama zijn. Deze Nederlandse producer is zowel nationaal als internationaal al ettelijke jaren flink aan de weg aan het timmeren. Zijn laatste release 'Heavy Rain, Dark Lights' dat in maart uitkwam op Dreamscape Music is dé perfecte voorbereiding voor zijn set op zondag. 

Marhu

Zondag | 12u00 - 13u15

De Brusselse Marhu komt nog maar net piepen in de techno scene maar scoorde toch al een set op het Duitste HÖR. Je kan haar stijl het best vergelijken met die van Amelie Lens: hard en vol energie. Eentje om naar uit te kijken!

Volunt Barbati b2b Nico Moreno

Zondag | 14u30 - 16u00

Volunt Barbati is een Antwerpse producer die als eens samen met Nico Moreno back to back op de planken stond. En als er iemand is die je echt wel gezien moet hebben op Extrema, dan is het Nico Moreno wel. Trek je stampschoenen aan en laat je mee leiden door zijn scheurende bassen. 

Alle namen

XO2022

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête