Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Amelie Lens VA003

11/05/2022 / Sophie Daniels

Amelie Lens lanceert derde Various Artists op Exhale

Mét Belgische producers als SWART en Farrago

Amelie Lens' label zet het tempo voor de rest van het jaar met een unieke selectie van artiesten op deze VA003 compilatie. 

Labelbaas Amelie Lens opent met haar kenmerkende vocals in het beklijvende 'All Of You'. Proxyma gaat razendsnel verder met het bijna trance-achtige ‘Schwarze Funktion’, terwijl Basswells ‘Troublemaker’ pompende techno belichaamt.

Caravel volgt met 'Queen of Darkness', gewapend met vluchtige bassen en een dromerige kwaliteit. Het nummer klinkt als de schimmenzone tussen bewustzijn en onbewustzijn, en deze producer is echt geweldig in dat soort staten opwekken.

Farrago volgt met 'Hard Dimension', een energieke track vol dansvloervuur. Hou je vast: de baslijn en de kick zijn heel heavy. De Berlijnse producer Mython schakelt met ​​'Double Defender' nog een versnelling hoger, een stuwende snit met een gespierde groove en een dreunende bas.

'Seraphin' van Arma is heel duidelijk in zijn sequentie en ritmiek, en heel opzwepend. Hij raakt een hoog tempo en blijft heel staccato doorgaan. Krl Mx zit met 'Before I Forget Your Voice' in hetzelfde straatje.

Roüge gaat met ​​'Ratchet' richting slow techno, terwijl Nico Moreno met 'I'm From 1994 Dude' zijn best zelf naar boven haalt met een typische Moreno-track. 

'What U Get' van Ley Mar gaat lekker hard en heeft rommelende, donkere synths. X-Alox voert het tempo op met '260%'. Lucinee & Lifka werken samen op 'In Rage', een nummer dat eigenlijk heel vrij is, maar ook een zalige backbeat eronder heeft. De Belgische producer SWART sluit de compilatie af met 'Downfall', een heel dynamische track, met een afterhours-vibe. 

Tracklist

 1. Amelie Lens - All Of You
 2. Proxyma - Schwarze Funktion
 3. Basswell - Troublemaker
 4. Caravel - Queen Of Darkness
 5. Farrago - Hard Dimension
 6. Mython - Double Defender
 7. ARMA - Seraphin
 8. KRL MX - Before I Forget Your Voice
 9. Roüge - Ratchet
 10. Nico Moreno - I'm From 1994 Dude
 11. LEY MAR - What U Get
 12. X-Alox - 260%
 13. Lucinee & Lifka - In Rage
 14. SWART - Downfall

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête