Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Extrema Outdoor 2022

15/06/2022 / Dieter Holvoet

Extrema Outdoor 2022: de highlights

Zon, regen, maar bovenal veel blije gezichten.

Extrema zit er weer op, en wat een editie was me dit. De tiende verjaardag van het festival en de extra volledige festivaldag zorgden voor hoge verwachtingen, maar die werden ook deze keer opnieuw ingelost.

Extrema zou Extrema niet zijn moest de zon niet stralen. Vrijdag was het snikheet en zaterdag moest niet onderdoen: met onze voeten in het water en een zonnebril op de neus dansten we op de beats van Len Faki aan District 2. De dag erna was het jammer genoeg iets minder goed weer met gietende regen, een tijdelijk geevacueerde stage en een aanbeveling van de organisatie om (nog) niet naar het festival te vertrekken. Gelukkig was dat slechte weer in de namiddag gedaan en konden we alsnog genieten van een prachtige festivalavond.

Extrema Outdoor 2022
Zaterdag dansen in de zon. © Simon Leloup
Ploeteren in de regen op Extrema Outdoor 2022
... en zondag ploeteren door de regen. Welkom in België!

Een van de grootste verassingen van het festival kwam 's avonds tevoorschijn: een stuk of honderd verlichte drones die gecoördineerd over het meer vlogen en samen verschillende vormen maakten in de lucht. Die show in combinatie met de licht- en lasershows van de verschillende stages zorgden voor een erg indrukwekkend uitzicht.

Laser- en droneshow tijdens Extrema Outdoor 2022
© Mark Richter
Laser- en droneshow tijdens Extrema Outdoor 2022
© Mark Richter

Onze favoriete optredens

Jan Blomqvist

In 2019 trad hij nog op met zijn band op de kleine Woodstock Bloemendaal-stage, dit jaar vulde hij District 5 tot de rand met fans. Jan Blomqvist heeft de voorbije jaren niet stilgezeten en is populairder dan ooit. Zijn destijds innovatieve muziekstijl die live, dromerige vocals combineert met simpele, melodische beats wordt erg gesmaakt in een scene die soms redelijk eentonig kan zijn.

Jam Blomqvist op Extrema Outdoor 2022
Jam Blomqvist op Extrema Outdoor 2022
© Thomas De Wulf

Innellea

Innellea brengt regelmatig muziek uit op labels als Afterlife en Innervisions, waar hij qua genre niet uit de boot valt met zijn melodische tracks, maar wel telkens de grenzen van het genre gaat opzoeken. Zijn tracks zijn uniek en zijn stijl is erg persoonlijk. Diezelfde stijl wist hij ook over te brengen tijdens zijn set op Extrema. Met de ondergaande zon die op zijn gezicht scheen draagde hij de energie voort die Blomqvist voor hem al had opgebouwd.

Todd Terje

Hij staat bekend voor zijn moderne discoproducties zoals het bekende nummer 'Inspector Norse', maar ook achter de draaitafels weet hij zijn mannetje te staan: met een eclectische mix van house, funk en disco weet hij telkens weer zijn publiek te charmeren. In de doorzichtige tent heerste een gezellige drukte, niet te veel volk, maar ook niet te weinig. Daaraan merk je dat Extrema nog steeds hoofdzakelijk een technofestival blijft: aan de house stages blijft het relatief rustig, terwijl het bij hardere technostages vaak over de koppen lopen is.

Todd Terje op Extrema Outdoor 2022
© Thomas De Wulf
Todd Terje op Extrema Outdoor 2022
© Thomas De Wulf

Recondite

Vorig jaar kreeg hij al een plaatsje in de recap van Extrema Outdoor en ook dit jaar kon hij voor ons niet ontbreken. Na de afgelopen maanden zijn nieuwe album plat gedraaid te hebben keek ik erg uit om hem opnieuw aan het werk te zien. Ook al was zijn duistere muziek beter tot zijn recht gekomen onder een donkere hemel en met een mysterieuze lasershow, zoals vorig jaar dus, toch was zijn muziek weer een genot om naar te luisteren.

Recondite op Extrema Outdoor 2022
© Thomas De Wulf
Recondite op Extrema Outdoor 2022
© Thomas De Wulf

Jeroen Delodder

Jaarlijks een vast tijdsslot krijgen op een van de grootste elektronische muziekfestivals van het land: er zijn er niet veel die ermee kunnen uitpakken. Jeroen Delodder wel, en terecht: zijn weldoordachte sets met opliftende, met momenten zelfs extatische bonkers en meezingers zijn telkens opnieuw de perfecte afsluiter van Extrema. Zijn mixtechnieken en talent om een bepaalde sfeer te scheppen heb ik nog niet veel elders gezien. Enkele nummers die zijn bijgebleven: een lekkere breakbeat remix van 'Everybody's Free (To Feel Good)' door Rosalla en de zware tranceschijven 'Back To Earth' van Yves Deruyter en 'Storm' van Storm.

Het resort

We eindigen ons verslagje graag met een speciale shout out naar Extrema Resort, de nieuwe glampingformule van het festival. We verbleven er van donderdagavond tot maandagmiddag en wauw, het was echt een mooie aanvulling op onze festivalervaring. Je krijgt er een ruime tent met comfortabele bedden, elektriciteit en een minikoelkast. Van 's ochtends tot na de middag kan je terecht bij het uitgebreide ontbijtbuffet. Geloof me: niks beter dan spek met eieren om een stevige festivaldag te beginnen. Dankzij de comfortabele bedden waren we elke ochtend perfect uitgeslapen, wat een groter verschil maakt op de festivalervaring dan ik persoonlijk had verwacht. Ook van de helse regen op zondag hadden we geen last: het gras stond onder water maar de tenten waren hoog en waterdicht genoeg zodat alles vanbinnen droog bleef. Ten slotte was er voor de liefhebbers een sauna, twee bubbelbaden en een massagesalon. Een echte aanrader voor volgend jaar!

Het Extrema Resort tijdens Extrema Outdoor 2022
© Dieter Holvoet
Het ontbijt in het Extrema Resort tijdens Extrema Outdoor 2022
© Dieter Holvoet

De aftermovie

Beelden zeggen meer dan woorden, en zeker in het geval van een aftermovie die zo episch is als die van dit jaar. Neem maar eens een kijkje:

Kopfoto: © Kobe Schepers

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête