Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Bibi Seck aan de decks in de Rain Room op de tweede dag van Horst Festival 2021

14/12/2021 / Dieter Holvoet

Horst kondigt editie van 2022 aan samen met de 20 eerste namen

Verhuisd naar het voorjaar, met nieuwe samenwerkingen en plannen voor het najaar

Artwork van Horst Art en Music 2022

Na een topeditie in 2021 die in thema stond van de energieke bevrijding van het menselijk lichaam na een periode van isolatie en wanhoop, is Horst terug met een nieuwe editie in het weekend van 29 & 30 april en 1 mei. Je leest het goed: het festival is verhuisd naar het voorjaar, en dat was een heel bewuste keuze.

Het voelde voor ons heel logisch om het festival met de tentoonstelling naar het voorjaar te schuiven. Op die manier vormen we letterlijk de overgang van het clubseizoen naar het festivalseizoen, wat zich ook vertaalt in de ervaring op het terrein. Daarnaast pogen we met ons programma voor de tentoonstelling en het festival in de lente een eerste licht te kunnen schijnen op wat we in het najaar van plan zijn op de site. En dat belooft de moeite te worden.

Evelyn Simons
curator beeldende kunst

Lineup

Er zullen voor de achtste editie meer dan 100 artiesten afzakken naar Vilvoorde. Nu reeds aangekondigd, in alfabetische volgorde:

Akua, Black Cadmium, Clara! (live), DJ Fett Burger, DJ Rino, DVS1, Eris Drew & Octo Octa, FAUZIA (live), Francesco Del Garda, GiGi FM, Kim Kenis, LSDXOXO, M.Bootyspoon, Paula Tape, Roméo Poirier (live), Roza Terenzi & D.Tiffany, SiSi, Sugar Free en Sunju Hargun.

Een hoop onbekende, maar veelbelovende namen. Een uitspringer voor mij is Octo Octa, bekend met o.a. haar catchy track 'Can You See Me?'.

Ook de set van producer en DJ LSDXOXO wordt ongetwijfeld een goed feestje: hij staat bekend voor zijn energieke sets waarin hij regelmatig samples uit pop songs en andere vocals verwerkt.

Samenwerkingen

Het thema wordt de steeds meer polariserende samenleving waarin de strijd om ‘juist of fout’ nog nooit zo hevig werd gevoerd. In die wereld geloven ze in de kracht van samenwerking om zo nieuwe inzichten te verwerven en te leren van elkaar: ze willen een katalysator zijn voor diverse samenwerkingsprojecten, zowel op de Asiat-site, maar ook daarbuiten.

Net zoals vorig jaar wordt er samengewerkt met het Brusselse Kiosk Radio voor de programmatie van het Moon-Ra podium. Ook het Brusselse ballroom-collectief FOR ALL QUEENS! wordt opnieuw betrokken.

Foto van de Moon Ra stage op de tweede dag van Horst Festival 2021
De Moon Ra stage in volle glorie. © Max_M
Foto van de Moon Ra stage op dag 1 van Horst Festival 2021
© Jente Waerzeggers

Listening space

Een nieuw concept voor dit jaar is de dedicated listening space: een ruimte waarin de beleving van het effectief luisteren centraal staat, ver weg van de dreunende kick-drums en baslijnen. Je kan er acts verwachten die alles tussen ambient en non-clubbing muziek brengen. Klinkt als een aangename plek om tot rust te komen, of te recupereren van de intense sets die bij veel andere stages te vinden zijn.

Tentoonstelling

De Horst Exhibition wordt dit jaar geopend tijdens het festival en is daarna opnieuw toegankelijk vanaf 12 mei tot en met 31 juli. Nieuw dit jaar is een samenwerking met het Brussels kunstencentrum KANAL - Centre Pompidou, en het feit dat de tentoonstelling voor het eerst gecureerd wordt door een duo: Evelyn Simons (Horst) en Sorana Munsya (freelance curatrice).

Het volledige artistiek programma wordt binnenkort aangekondigd.

Tickets

Hoewel de capaciteit van de 2022 editie gelijkaardig is aan die van de vorige, vlogen alle weekend- en campingtickets op minder dan een week de deur uit. Dagtickets voor vrijdag, zaterdag en zondag zijn wel nog te koop. Tickets kopen kan je hier.

Kopfoto: © Illias Teirlinck

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête