Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Hovering Caress Amère, a.k.a. de walvisstage.

01/05/2022 / Pieter-Jan Nerinckx , Dieter Holvoet

Dag 2 van Horst Festival 2022

Opnieuw aangenaam verrast, ondanks een relatief onbekende lineup

Na een koude nacht, maar stevig ontbijt op de camping waren we klaar om terug richting de Asiat-site te trekken! Persoonlijk ga ik eerst altijd even op ontdekking, zo ook vandaag. Ik begaf me de eerste uren richting de verschillende prachtig ontworpen stages maar de muziek kon me niet meteen bekoren.

De camping van Horst Arts & Music Festival 2022
© Max_M
De camping van Horst Arts & Music Festival 2022
© Max_M
De camping van Horst Arts & Music Festival 2022
© Max_M

De eerste artiest van de dag zagen we ook vandaag aan de Turning Circles stage. Aan de decks stond Kn1ps, de Hasseltse jongeman die de drijvende kracht is achter het V23-collectief. Hij bracht een opvallend goede set met atmosferische, met momenten erg intense ambient muziek. Zijn mix was doordrenkt van de lo-fi, vertraagde vocals. Daarnaast mengde hij er ook regelmatig het occasionele hip-hop of pop nummer in. Wie had ooit gedacht dat 'Baby' van Justin Bieber gewoon juist zou klinken in een ambient mix? Deze stijl wordt ook wel deconstructed club music genoemd, denk maar aan het werk van artiesten als SOPHIE of Aïsha Devi. Echt genieten deze set, vroeg op de dag, chillend op grote kussens op de grond.

Maar genoeg op de grond gezeten. Tijd om te dansen! DJ Rino zorgde voor een mooie opwarmer met een set vol alternatieve, voornamelijk acid house. Bibi Seck was de eerste artiest die ons absoluut meekreeg. Funky beats en vettige acid deuntjes stonden op het menu. Helemaal in de mood, trokken we nadien naar het laatste deel van Azo en Fais Le Beau. Dezelfde vibes maar iets harder, great set!

Kn1ps in de Turning Circles stage op Horst Arts & Music Festival 2022
Kn1ps in de Turning Circles stage. © Jente Waerzeggers
Bibi Seck aan de Bodies in Alliance stage op Horst Arts & Music Festival 2022
Bibi Seck aan de Bodies in Alliance stage. © Illias Teirlinck

's Avonds gingen naar de Moon Ra vulkaan voor de set van Aroh. Wow! Stevige beats en lekker trancey. Veel mist, wazige lights, heerlijke sfeer. 
Daarna hadden we grote verwachtingen voor Fett Burger, maar die werden niet bepaald ingelost. Het was een saaie afsluiter voor Bodies in Alliance. Ach, HMT Hard Cru zorgde dan weer wel voor een pittige closing. Vettige platen, retrobeats en zweterige lichamen vormden het opzwepende einde aan ROTUNDA. Nadien gingen we nog een halfuurtje in de microgolfoven staan bij Eris Drew en Octo Octa. Een mooi einde van alweer een prachtige dag. Bedankt, Horst.

De Moon Ra stage op Horst Arts & Music Festival 2022
De mistige Moon Ra stage. © Jente Waerzeggers
De ROTUNDA stage op Horst Arts & Music Festival 2022
De ROTUNDA stage. © Max_M
Kopfoto: © Illias Teirlinck

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête