Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
De Bodies in Alliance stage op Horst Arts & Music Festival 2022

30/04/2022 / Dieter Holvoet

Dag 1 van Horst Festival 2022

Klaar voor een weekendje old school raven in de prachtige Asiat-site

Na een topeditie van vorig jaar liggen de verwachtingen bij iedereen hoog. Hoewel de capaciteit van de 2022 editie gelijkaardig is aan die van de vorige, vlogen alle weekend- en campingtickets op minder dan een week de deur uit. Ook wij zijn benieuwd naar wat de organisatie deze editie voor ons in petto heeft. Vol goede hoop vertrekken we naar de Asiat-site.

De avond starten doen we rustig, met een set van Kato De Vidts aan de nieuwe ambient luisterstage, Turning Circles. Een beetje afgelegen van de rest van het festival, gedecoreerd met draaiende mobiles en kussens op de grond. Iedereen aanwezig is volledig ontspannen aan het genieten van Kato's set met hoofdzakelijk originele ambient tracks. De perfecte manier om in de sfeer te komen.

 

De Turning Circles stage op Horst Arts & Music Festival 2022
De Turning Circles stage op Horst Arts & Music Festival 2022. © Jonas Reubens

Op zoek naar iets harder vertrekken we naar Troppo Fiso! (vorig jaar No One Is An Island). Naar traditie kan je daar terecht voor de hardste beats en de hoogste bpm's. Als we toekomen staat Akua aan de decks, een Ghanees-Amerikaanse DJ die ons verrijkt met pompende, opzwepende techno. Na een daverend applaus volgt de Berlijnse Berghain regular D.Dan haar op. Geen droge techno set, maar heel gevarieerde, staalharde beats. De muziek met de strobe lights en de lasers in de zaal zorgden voor een werkelijk hypnotisch effect.

D.Dan op Horst Arts & Music Festival 2022
D.Dan op Horst Arts & Music Festival 2022. © Illias Teirlinck
D.Dan op Horst Arts & Music Festival 2022
D.Dan op Horst Arts & Music Festival 2022. © Jonas Reubens

Om even te bekomen van de harde muziek en de bedrukkende warmte ontsnapten we naar de Bodies in Alliance stage, waar Tama Sumo & Lakuti van de partij waren. Een erg sympathiek ogend duo dat al enkele decennia vaste waardes zijn in de Berlijnse club scene. Met een luchtige set vol house, disco en soul lieten ze het publiek de schemering in dansen.

Tama Sumo & Lakuti op Horst Arts & Music Festival 2022
© Illias Teirlinck

Als afsluiter konden we het niet laten om na zijn knaller van een set tijdens de vorige editie, opnieuw een bezoekje te brengen aan Teki Latex. Zoals gewoonlijk gaf Teki geen f*ck om genres en tempo's, zijn hoofddoel is om het publiek een zo groot mogelijke ambiance te creëren. Daar is hij ook deze keer in geslaagd: door het mixen van acid, house en technoplaten met bizarre, foute nummers en door af en toe het tempo zwaar op te schroeven weet hij de energie er bij iedereen in te houden. Wat ik bedoel met foute nummers? Denk maar aan een midi-stijl versie van 'Take On Me' met de mechanische stem van KK Slider, een fictief karakter uit de Animal Crossing spelfranchise. Of een hardstyle versie van 'Let It Go', het themalied van Frozen, door Da Tweekaz

Teki Latex op Horst Arts & Music Festival 2022
© Max_M

Op tijd kruipen we in ons bedje, om genoeg energie te hebben voor de lange dagen die er nog aan komen. We hebben er zin in!

Tickets

Zaterdagtickets zijn al een tijdje uitverkocht, maar zondagtickets zijn nog steeds te koop aan €54.

Tickets
Kopfoto: © Dieter Van Caneghem

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête