Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Stellar OM Source en Listen Festival 2022, gemaakt door Maryan Sayd, in opdracht van Listen Festival

14/03/2024 / Dieter Holvoet , Evelyne Vanherf , Steffie Verploeg

Negen artiesten waar wij het meest naar uitkijken op Listen Festival 2024

We doken diep in de lineup, op zoek naar de meest veelbelovende DJ-sets en live-optredens.

Het aftellen is begonnen! Nog maar twee weken en het jaarlijkse Listen Festival vindt plaats. Dit jaar verspreid over maar liefst 17 locaties doorheen Brussel. Tijdens Listen kun je naast het volgen van conferenties, workshops of showcases ook gaan raven of een concert bijwonen. Het programma is zoals altijd zeer uitgebreid. Daarom hebben wij een kleine selectie gemaakt van 8 artiesten die er voor ons uitspringen, zowel live als met dj-sets. Bekijk naast ons overzicht zeker ook eens de volledige line-up en vergeet niet om tickets te kopen, een groot deel van de evenementen is (bijna) uitverkocht.

Sweet6teen
©

Sweet6teen

DJ Sweet6teen - Sono Ventura - vrijdag 

DJ Sweet6teen, een lieve energieke DJ met een enorme passie voor 90’s rave muziek die we vorig jaar op het XRDS festival aan het werk mochten zien. Een echt platendigger, die alle (onontdekte) parels uit een stoffig hoekje weet te trekken. Elke dansvloer wordt gebombardeerd met een shitload aan genres door de Duitse. Van house naar trance, van breakbeat naar hardcore, van UK garage naar 2000’s, het maakt haar geen bal uit en net dát maakt haar zo gruwelijk om aan het werk te zien. 

dBridge - C12 - vrijdag

dBridge komt terug naar België! Afgelopen zomer zette dit drum & bassicoon nog samen met Donato Dozzy Horst in vuur en vlam, ongeveer een jaar later is hij terug om de lineup te vervullen van de jaarlijkse curatie door AliA en Maloca Records op Listen Festival. Deze man gaat al mee sinds de vroege dagen van de drum & bass in de jaren '90 en slaagt er in om meer dan 30 jaar later relevanter te blijven als ooit. Begin deze maand bracht hij nog zijn eerste volwaardige release uit sinds 2022, 'Vemödalen', wat staat voor 'de frustratie van het fotograferen van iets verbazingwekkends wanneer er al duizenden identieke foto's bestaan ... die een uniek onderwerp kunnen veranderen in iets hol, melig en goedkoops'. Een verstaanbare zorg van een dergelijke industrieveteraan - misschien daarom ook dat het eerder een rustig, halftime album is.

UNIIQU3 - C12 - zaterdag

UNIIQU3 aka de Jersey Club-koningin brengt "de bass en de boom" naar C12 op zaterdag. Cherise Gary begon haar muziekcarrière als een veelgevraagde vocaliste in de clubscene en is inmiddels een bekroonde producer in het vak. Deze titel heeft ze niet voor niets: UNIIQU3 is inmiddels een van de belangrijkste figuren in de wereldwijde clubmuziek. Ze heeft diverse opmerkelijke prestaties binnen de dancescene geleverd, waaronder het feit dat ze de eerste Jersey Club-artiest was die optrad op Coachella. Bovendien heeft ze haar vocals opgenomen voor het doorbraaknummer van Chloe Bailey, is ze verschenen in Vogue en heeft ze muziek gemaakt voor de WNBA. Als pioneer vertegenwoordigt de toekomst van de wereldwijde clubscene en blijft de lat verleggen door het genre flink vooruit te stuwen.

Nick Léon - Botanique - zaterdag

De miami-based Nick León vond al op jonge leeftijd zijn weg in de rapwereld en werkte samen met een aantal van de grootste underground rappers in Zuid-Florida. Als autodidactische producer en DJ in Miami voelde hij zich gedwongen om zijn focus te verleggen naar zijn eigen werk. Nick richtte zich op texturale elementen en begraven melodieën, en bracht een handvol projecten uit, waaronder zijn Aguacero EP onder de gevierde NAAFI-imprint in Mexico. Het label dat een kern van (Mexicaanse) artiesten vormt die opkomen tegen culturele stereotypen en gemakzuchtige genre-misnomers.  Nick León belooft een live optreden waar experimentele elektronische muziek met een latin ondertoon, techno en downtempo samenkomen.

Kōma - Congres - zaterdag

Kōma is een producer en DJ uit Brussel die we voor het eerst aan het werk zagen op een onvergetelijk feestje van Breaxx en Brussels Bassed in de Brusselse club Reset eind 2022. Hij zette er een zalige set neer vol drum n bass, jungle, breakbeat en meer van dergelijk lekkers. Breaxx is niet geheel ontoevallig zijn eigen breakbeat feestconcept, eentje die je regelmatig ziet terugkomen op de kalenders van Brusselse clubs. Op Listen Festival stelt hij zijn nieuwe liveset voor, een mix tussen melodische electronica en club-klare muziek. Een voorproefje vind je alvast op zijn YouTubekanaal.

Jennifer Loveless - Gay Haze x Spek - zondag

De in Toronto geboren, in Australië wonende en nu in Londen gevestigde queer artiest is een diverse selector die haar liefde voor clubmuziek vond in het meest fundamentele element ervan; dans. Met meer dan tien jaar ervaring is Jennifer Loveless een voelbare kracht in de dansmuziek. Via dj'en, productie en live optredens zal Jennifer het publiek in Buda meenemen op dynamische, gedenkwaardige reizen. Jennifer's mixen zijn opmerkelijk, te zien op Crack Mag, Daisychain, Trushmix en C-.

CJ Bolland b2b Nosedrip - The Tunnels - zondag

Op een van de belangrijke doorgangswegen in Brussel zal een hooggeprezen DJ-optreden van het festival plaatsvinden. Tijdens The Tunnels in het tunnelcomplex onder het Louizaplein zullen voor de eerste keer de OG rave-producer CJ Bolland en de labelbaas van Stroom, Nosedrip, hun krachten bundelen voor een twee uur durende back-to-back set. Wat deze twee Belgische legendes nu precies verbindt, kan je lezen in het interview van Listen Festival.

CJ Bolland b2b Nosedrip
©

Jente Waerzeggers

re:ni - Congres - zondag

Re:ni verovert de wereld met haar producties en sets waarin ze dub-invloeden combineert met hedendaagse bass-gedreven techno, electro, jungle en breaks. Nominaties als doorbraak DJ van het jaar en een tourschema dat veel van 's werelds gerespecteerde underground clubs en festivals omvat, verstevigen haar plaats tussen de beste DJ's in de hedendaagse elektronische muziekwereld. Ook van haar producties zijn we fan: vorige maand bracht ze nog een EP uit met zware, donkere bassmuziek, genaamd 'BeautySick'. We kunnen alleen maar hopen dat haar set in dezelfde richting zal zweven.

Kopfoto: © Maryan Sayd

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête