Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Palms Trax, gemaakt door Simon Leloup, in opdracht van Listen Festival

21/11/2023 / Steffie Verploeg , Neel Voets , Dieter Holvoet

Eerste namen voor Listen Festival 2024

Verwacht een overname van Brussel-Centraal met Young Marco, intieme concerten in de kerk van Laken, een driedaags feest in het afgesloten trein- en metrostation Brussel Congrès, een 36 uur durende rave met Spek en Gay-Haze in Buda-Bxl, en meer!

Listen Festival 2024 vindt plaats van dinsdag 26 tot en met zondag 31 maart 2024. Gedurende zes dagen en nachten zal het festival een scala aan muzikale hotspots en unieke off-locaties verkennen met een opwindend programma. De eerste namen en evenementen voor Listen 2024 zijn onthuld, en er komen binnenkort meer evenementen en activiteiten bij.

Logo  van Listen Festival en Listen Festival
© Listen Festival

Curators

Listen is een levendige showcase die de diverse en bruisende muziekscene van Brussel in de schijnwerpers zet. Dit 6-daagse festival biedt een internationaal podium voor zowel lokale als internationale talenten door samenwerkingen met verschillende lokale spelers. In 2024 werken ze samen met onder andere Botanique, Flagey, Bozar, La Cabane, Not Your Techno, Spek, Gay Haze, Local Slang, Breaxx, AliA, Le Motel, Mo Mamba, Sono Ventura Records, Soulful Sessions, Magma en nog veel meer.

Enkele highlights

Bij de eerste aankondiging van artiesten voor Listen 2024 vinden we onder andere: Young MarcoMarina Herlop, Nala Sinephro, AliA B2B Le Motel, Bitter Babe, CJ Bolland B2B Nosedrip, VTSS, LSDXOXO, George Riley, Deli Girls, Hector Oaks, Emily Jeanne, Crystalmess, Ikonika, Blck Mamba, dBridge, Lefto Early Bird, Donia, Bona Léa, DC Salas en meer namen volgen nog. 

Hier zijn enkele favoriete events waar we vol verwachting naar uitkijken.

Young Marco [Brussel-Centraal]

Eén van de evenementen waar wij nu al op het puntje van onze stoel voor zitten. Young Marco kan je beschrijven als een genre-tartend muzikaal genie. Het eclectisisme van zijn sets en dat van de identiteit van Listen Festival gaan probleemloos hand in hand. Dit, gemixt met een iconische locatie als dat van het centraal station in Brussel, zorgt voor een cocktail die wel eens héél goed kan gaan smaken. Vorige editie ging hier voor de eerste keer een evenement door van Listen Festival, en op wat capaciteitsproblemen aan de toiletten na was dit voor ons al een geslaagd experiment.

Marina Herlop en Lucinda Chua [Kerk van Laken]

Ook dit jaar plant Listen Festival een rasecht kippenvelmoment in, tijdens een avond waar de diversiteit van de line-up heerlijk zichtbaar wordt. De Zuid-Londense singer-songwriter Lucinda Chua, zal elektronische klanken van piano en cello tussen de imposante muren van de kerk van Laken doen echoën. Dit doet ze samen met de Catalaanse Marina Herlop, die werd opgeleid als klassieke pianiste en de kerk zal impalmen met een engelenstem van het zuiverste soort.  

Listen x AliA x Maloca Records [C12]

AliA slaat de handen ineen met Maloca Records, het Brusselse platenlabel van Le Motel. Tijdens deze clubnacht kunnen we een superdivers smaakpalet verwachten dat wemelt van de ritmes van clubmuziek. Vorige editie ging dit evenement door in Buda en betekende het voor ons al één van de meer memorabele clubnachten van het jaar, dus niet te missen deze!

Listen x Not Your Techno [Station Brussel-Congrès]

Meestal een plek die je onbewust voorbijraast met de trein, nu een buitenkans om er schaamteloos te raven. Get on track met ‘Not Your Techno’ & ‘Listen Festival’, die het station zullen omtoveren tot een echte ravenbunker, klaar om ontdekt te worden.  

Blijf op de hoogte

Listen Festival heeft nog iets groots in petto, maar het blijft nog even een verrassing die volgende week bekend wordt gemaakt. Vanaf 5 december kun je tickets scoren voor elk afzonderlijk evenement van Listen 2024 op www.listenfestival.be. De prijs hangt af van de locatie.

Foto  van Listen Festival, gemaakt door Maryan Sayd
© Maryan Sayd
Kopfoto: © Simon Leloup

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête