Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Fideles

16/10/2017 / Marcel Croes

#REVIEW: Fideles - Impressum [Afterlife]

De laatste Afterlife-labelavond in de Privilege op Ibiza is nog maar net afgelopen en de nieuwste release is alweer aangekondigd. Afterlife, het label van Tale of Us, brengt op 27 oktober een nieuwe EP uit van het debuterende duo Fideles. Na eerdere releases op labels als Exit Strategy en Innervisions, maken zij nu de stap richting Afterlife. Daniele Aprile en Mario Roberti, zoals de heren in het dagelijks leven heten, timmeren al enige tijd aan de weg. Voor velen nog een onbekend duo, maar dat zal na deze release zeer waarschijnlijk veranderen.

Afterlife en Fideles klinkt als een match made in heaven. De dromerige, melodische sound met zware volle bassen, zoals we van Tale of Us gewend zijn, klinkt ook op de EP van Fideles. Impressum, de gelijknamige track is een regelrechte floorfiller. De warme bassen dreunen direct je oren in, terwijl de duistere sound je doet verlangen naar sprankelende melodieën. Fideles stelt daarin niet teleur. Deze track heeft gegarandeerd flink wat handjes de lucht in gekregen tijdens de vele Afterlife-avonden op Ibiza, met gebruik van opbouwende dramatische melodieën, zware industriële hoornen en de altijd catchy drop.

De vier tracks die de vinyl release hebben behaald lopen naadloos in elkaar over, zowel qua sound als techniek. Kalotypse, de vijfde en meest afwijkende track van de EP heeft de vinyl release niet gehaald. Mogelijk doordat de track qua sound en feel los staat van de eerdere vier tracks.

Het uit vijf tracks bestaande Impressum bevat een viertal pareltjes, die strak en verfijnd zijn geproduceerd en het uitstekend zullen doen op de dansvloer. De EP ligt op 27 oktober in de rekken.

Tracklist


A1. Impressum
A2. Hadar
B1. The Tensior
B2. Avior


Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête