Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Vrouw met Tomorrowlandvlag

22/02/2023 / Sophie Daniels , Dieter Holvoet

Een duik in de gigantische lineup van Tomorrowland 2023

Ze lossen meer dan 600 namen.

Met ruim 600 namen rondt het Antwerpse festival zijn lineup voor deze zomer af. En er zitten een heleboel parels tussen. Zoals altijd wisselen gevestigde waarden zich af met de nieuwste wonderkids uit de scene. 'We maken een mix tussen jong opkomend talent en lokaal talent. Dat hebben we al altijd zo gedaan en trekken we dit jaar ook nog door. Er komen elk jaar wel nieuwe genres bij en we proberen die altijd een plek te geven op ons festival', aldus Debby Wilmsen, woordvoerster van Tomorrowland.

Zo maakt dit jaar het Antwerps collectief Burenhinder zijn debuut op de Boomse gronden, die op hun beurt artiesten als Gitzwart, LEXI en LOLITA uitnodigen. Butternut (bekend van hun feesten in het Gentse) krijgt een spot in de Rave Cave. In diezelfde Rave Cave neemt Coincidence Records voor een allerlaatste maal plaats en nodigen ze artiesten uit als Helsmoortel, REMY-X en labelowner Psytox. In de reeks nieuwe genres staan meme techno dj's als Dikke Baap, Gladde Paling, Natte Visstick en Vieze Asbak op de rol.

Het rijzende talent uit de Berlijnse technoscene Cera Khin en heavyweight Paula Temple staan op de affiche en ook Amber Broos, Amelie Lens en Anfisa Letyago krijgen een plaatsje op de Main Stage. Ook CiCi uit Ierland, Carlita uit Turkije en Korolava, een opkomend talent uit Oekraïne, zakken af naar Boom. Opvallend veel vrouwen, maar niet iets waar Tomorrowland de nadruk extra op wou leggen. 'Er staan meer vrouwen op onze affiche, maar het is niet zo dat we naar 50/50 willen gaan, we kiezen nog steeds voor talent. We hebben nu gewoon het geluk dat er heel veel vrouwen zich in de scene zijn aan het begeven, maar dit is anders geweest in het verleden.'

Uit Amerika zijn er Honey Dijon, pionier en spreekbuis voor de LGBTQIA+-gemeenschap, en LP Giobbi, voorvechter van gendergelijkheid. B Jones wordt tot slot de eerste Spaanse artieste die het tot op de main stage schopt. Harde techno kan je dit jaar opzoeken bij 999999999, Dana Montana, KAS:ST, Diøn, I Hate Models, Nina Kraviz en Hector Oaks.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête