Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Lijstjestijd

24/12/2020 / Dieter Holvoet

#LIJSTJESTIJD: Onze favoriete nieuwkomers van 2020

6 artiesten om in 2021 in de gaten te houden

2020 was misschien niet het jaar van de zonnige zomerfestivals en de duistere clubnachten, maar doordat DJ'en geen optie meer was zijn veel artiesten aan het producen geslagen. Het resultaat? Een hoop nieuwe, beloftevolle talenten. Wij geven jullie onze 6 favorieten mee. 

Deer Jade

Voor ze aan haar muzikale carrière begon kende Jade de Lavareille (a.k.a. Deer Jade) al meerdere jaren succes als fotomodel. Dat succes is doorgelopen naar haar DJ-carrière: ze draaide al op Burning Man en is regelmatig terug te vinden in exotische clubs in Tulum, Mexico. Ook in ons landje is ze regelmatig te zien: vorig jaar onder andere op Voodoo Village, op een feestje van The Gardens of Babylon in Antwerpen en in februari van dit jaar bij de gigantische Brusselse warehouse rave van Hangar. Haar stijl is melodisch: van dromerige techno tot organic house, met duidelijke invloeden vanuit haar interesse in spiritualiteit. De zomer van dit jaar betekende haar doorbraak als producer met enkele singles en haar eerste EP Elevation, in samenwerking met Brigado Crew en Crisstiano en uitgebracht op Stil Vor Talent.

Coeus

Maak kennis met Coeus, een van de meest getalenteerde techno dj's en producers van de Balkan-scene. Hij is afkomstig van Servië, waar hij tot nu toe ook het vaakst optreedt als DJ. Zijn invloeden als producer reiken echter verder dan dat. Vorig jaar betekende zijn debuut bij het legendarische technolabel Afterlife: het begon met zijn track Eden op hun compilatie Realm Of Consciousness Pt.IV, gevolgd door Rebirth op de Unity-compilatie en zijn eigen EP genaamd Beyond Dreaming in augustus van dit jaar.

DYEN

De jonge Nederlandse producer combineert old school techno uit de jaren ’90 met harde techno, industrial en rave-elementen en maakt zo enorm energieke tracks. Hij bracht al verschillende EP’s en remixes uit en begin 2020 verscheen zijn eerste solo-album, 'Bloody Eyes'.

INVŌKER

Deze relatief onbekende producer uit Parijs is een echte nieuwkomer: de voorbije twee jaar bracht hij reeds een aantal singles uit die grotendeels onder de radar bleven, maar 2020 betekende voor hem de echte start van zijn muzikale carrière. Met releases op onder andere Innervisions en TAU is zijn succes in een stroomversnelling geraakt. Luister hieronder naar Sanamà, onze persoonlijke favoriet.

Alignment

Deze Berlijnse producer was in april dit jaar de derde artiest die verscheen op KNTXT, het label van Charlotte De Witte. Volgens haar is hij gemakkelijk een van de meest veelbelovende artiesten die ze in lange tijd is tegengekomen. Het feit dat zijn track Sensory Deprivation al een maand op 1 staat in de Beatport Hard Techno charts bewijst alleen maar dat ze gelijk heeft. Begin dit jaar was hij al te bewonderen bij 5Y KNTXT in Kompass, hopelijk zien we hem in 2021 opnieuw!

Dodi Palese

De Italiaanse Dodi Palese is niet nieuw in de wondere wereld van de elektronische muziek: hij groeide op met een vader die zijn eigen radiostation had en brengt al een tijdje muziek uit op zijn 3 (!) eigen labels. 2020 was voor hem het jaar dat hij in het oog sprong van labels als Innervisions en Eklektisch. Onze favoriet is zijn remix van Hunting Ground, geniet ervan!