Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Cover art van The Great Beyond EP door Pole Folder

17/09/2021 / DIETER HOLVOET

The Great Beyond EP

Labyrinth Music is terug met een release van Pole Folder, Aethon en vocalist Jinadu

Cover art van The Great Beyond EP door Pole Folder

The Great Beyond EP

 • Artiesten Pole Folder
  Aethon
  Jinadu
  Armonica
  Fur Coat
 • Release 17/09/2021
 • Label Labyrinth
 • Genre Melodic House & Techno

Pole Folder is de alias van Benoit Franquet, een Brusselse DJ, producer en live artiest die weinig introductie nodig heeft. Hij begon zijn carrière in 2001 onder de vleugels van Britse legende en baas van het Bedrock-label John Digweed en heeft sindsdien zijn unieke stijl van melodische house en techno ontwikkeld. In het verleden bracht hij al muziek uit bij onder andere Global Underground, Renaissance en het eerder genoemde Bedrock.

Aethon is de deep house/melodische techno-alias van DJ, producer en modulaire synthfanaat Christian Schnall. Gesocialiseerd en beïnvloed door de alternatieve muziek van de jaren '90, combineert hij de melancholische tienergeest met het elektronische geluid van vandaag. Onder zijn andere aliassen bracht hij al muziek uit op labels als Armada Deep, EMI en Pampa.

Met deze release worden ze nu ook verwelkomd op Labyrinth Music, het label van de Hasseltse club met dezelfde naam. Het is een EP met hun nieuwe track, 'The Great Beyond', vergezeld van remixes door Fur Coat en Armonica en een aantal alternatieve versies van het nummer. Het is een progressieve, melodische techno track met sterke vocals van Jinadu.

Mijn favoriete alternatieve versie is de remix van Armonica, die heeft een iets langer opbouwende en meer energieke drop. De remix van Fur Coat geeft het nummer een meer mysterieuze, donkere, Afterlife-style vibe.

Benieuwd om het nummer live te horen? Ga dan zeker langs tijdens Pole Folder's set op Extrema Outdoor Extra volgende week. Nog geen tickets? Misschien kunnen onze argumenten je nog overtuigen.

Tracklist

 1. The Great Beyond
 2. The Great Beyond (Fur Coat Remix)
 3. The Great Beyond (Armonica Remix)
 4. The Great Beyond (Ambient Mix)
 5. The Great Beyond (Radio Edit)