Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto van Extrema Outdoor 2019

06/09/2021 / Dieter Holvoet

5 redenen waarom jij volgende week op Extrema Outdoor Extra moet zijn

Het 10-jarig jubileum laat nog even op zich wachten, maar deze editie moet zeker niet onderdoen.

Het langverwachte festivalseizoen is nu een dikke maand bezig en heeft nog geen seconde teleurgesteld. Organisaties als VOLTAGE, Paradise City en Voodoo Village hebben al bewezen dat het perfect mogelijk is om een groot festival te organiseren binnen de mate van het mogelijke door enkel toegevingen te doen op kwantiteit, niet kwaliteit. Een festival om toe te voegen aan dat lijstje wordt ongetwijfeld Extrema Outdoor Extra, dat zal doorgaan van vrijdag 17 tot zondag 19 september. Waarom dan? Wij geven je vijf redenen waarom Extrema zeker de moeite gaat zijn.

1. Inboeten aan kwantiteit, niet kwaliteit.

Extrema Outdoor Extra wordt een ongewone editie, dat staat te lezen in de eerste zin van de omschrijving van het Facebookevenement. Ze zijn echter iets te bescheiden op dat vlak: het festival gaat door op dezelfde locatie, duurt even lang en heeft een even grote bezoekerscapaciteit. Ook de dagelijkse afterparties op de camping gaan gewoon door. Het enige verschil? Extrema Extra heeft 3 stages op vrijdag en 6 op zaterdag en zondag. Dat is 1 stage per dag minder vergeleken met de editie in 2019.

2. De lineup is ?

Heb je grote knaldrang? Artiesten als Amelie Lens999999999, Milo Spykers en Yves Deruyter staan klaar om je het gras uit de grond te laten stampen.

Eerder fan van melodische, Afterlife-style techno? Adriatique, Kevin De Vries, Maceo Plex, Mathame, Mind Against en veel meer grote namen uit de scene zijn van de partij.

Ben je een echte househead of houd je het liever wat rustiger in de zon? Dan zijn namen als Ben Böhmer, Deer Jade, Hot Since 82, Joris Voorn en Madmotormiquel waarschijnlijk meer jouw ding.

Hou onze website of social media zeker in de gaten, later deze week kan je nog een in-depth artiestengids verwachten.

Foto van Amelie Lens op Extrema Outdoor 2019
Amelie Lens op Extrema Outdoor 2019. © Nachtschaduw

3. Bezoekers uit de hele EU zijn welkom!

Net zoals bij alle festivals tegenwoordig is iedereen met een Europees digitaal coronacertificaat welkom. Als je dus in een land woont zoals Nederland, waar de overheid nog niet zo flexibel is op vlak van festivals, is het maar een kwestie van de grens over te steken en de geldende maatregelen te volgen om toch nog te kunnen feesten.

Belgen kunnen hun certificaat eenvoudig krijgen met de CovidSafeBE-app, Nederlanders met de CoronaCheck-app. Meer info over wat dat certificaat juist inhoudt en hoe je er aan geraakt vind je op de website van de Europese Unie.

4. Het is makkelijk bereikbaar

Zoals elk jaar gaat het festival door op het prachtige terrein De Plas in Houthalen-Helchteren. Da's vrij dicht tegen Genk en Hasselt, en bij uitbreiding ook de Duitse en Nederlandse grens. Daarnaast worden er een hoop shuttles ingelegd die van en naar steden zoals Antwerpen, Gent, Amsterdam en Rotterdam rijden. Meer info over die shuttles vind je hier.

Foto van Extrema Outdoor 2019
Het festival is gelegen aan het terrein 'De Plas' in Houthalen-Helchteren. © Nachtschaduw

5. Het weer is veelbelovend ☀️

Het ziet ernaar uit dat het zonnetje van de partij gaat zijn! Het is nog wat vroeg om het echt te kunnen zeggen, maar de weersvoorspelling geeft zon en geen regen. En zelfs moest het regenen: de meeste stages zijn overdekt.


Overtuigd? Meer info over het evenement vind je op extrema.be en via het Facebookevenement. Er zijn nog dag- en weekendtickets, maar wacht niet te lang: beiden zijn op moment van schrijven al voor meer dan 90% uitverkocht.

 

Kopfoto: © Thomas LR

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête