Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Innellea's 'Five Phases'-tour.

03/02/2024 / Dieter Holvoet

Innellea presenteert zijn debuutalbum 'The Belonging' in de Antwerpse Waagnatie

Het belooft een heuse show te worden.

Na het succes van 'Distorted Youth' en 'Five Phases', twee eerdere projecten uit respectievelijk 2022 en 2023, is melodisch mastermind Innellea dit jaar terug met een debuutalbum en bijhorend liveconcept genaamd 'The Belonging'.

Met zijn nieuwe album neemt hij luisteraars mee op een reis van verzoening en samenhorigheid en wilt hij hoop bieden temidden van vervreemding en geweld. Hij behandelt persoonlijke thema's als isolatie, verlangen en de nood aan verbinding.

"Omdat persoonlijke crises deel uitmaken van het leven, willen we samen deze reis doorgaan en iedereen om ons heen die zich misschien stil, opgebrand en worstelend voelt erbij betrekken. Zovelen vragen zich tegenwoordig af: 'Waar hoor ik thuis?'" zei Innellea in een verklaring. "Samen gaan we door alle waanzin heen om te eindigen waar we echt thuishoren."

Het album

Het album bevat samenwerkingen met een lijst gerenommeerde artiesten zoals Flowdan, Monolink, CamelPhat, Karin Park en Juan Hansen.

Op het moment van schrijven zijn er reeds twee singles uitgekomen: 'Forward Forever', in samenwerking met de boomende grime-artiest Flowdan en 'Silence', een samenwerking met zanger/producer Maurice Kaar. Daarnaast is de lang geanticipeerde track 'Shelter', een samenwerking met Monolink en Camelphat, sinds enkele dagen exclusief beschikbaar voor pre-order op Beatport. Leuk weetje: het instrumentale gedeelte werd in eerste instantie gemaakt met Camelphat. Later, tijdens één van zijn Five Phases liveshows, laagde hij er spontaan Monolink's vocals van 'Under Dark' in, tot grote vreugde van het publiek. Omdat het snel één van zijn meestbesproken unreleased nummers werd, besloot hij naar Berlijn te rijden om nieuwe vocals op te nemen met Monolink. Hieruit ontstond de albumversie van het nummer.

De release staat gepland voor 9 februari 2024 en zal uitgebracht worden onder het nieuwe imprint van de artiest, Distorted Youth, in samenwerking met [PIAS] Électronique.

De tour

Om zijn debuutalbum te promoten heeft Innellea een livetour op poten gezet die op 24 februari in de Antwerpse Waagnatie zal passeren. Je kan je verwachten aan een sterke show met indrukwekkende visuals, lasers en lichten en een op maat gemaakte stage.

Zo'n intense show kan natuurlijk geen hele nacht duren. Daarom wordt de lineup verder aangevuld met Konstantin Sibold als special guest, Axel Haube, Avis Vox, Brina Knauss en Juan Hansen (van het nummer 'Burning Out' op zijn nieuwe album).

Geniet hieronder alvast van de live performance van 'Silence' in Phantom Paris vorig jaar.

Tickets

Een normaal ticket kost je €39. Er is ook een VIP-deck tegenover het podium met indrukwekkend zicht op de stage en een eigen bar. Voor die tickets betaal je €89 per stuk.

Kopfoto: © Innellea

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête