Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Kiosk Radio

03/02/2021 / Sophie Daniels

Kiosk Radio start met Outsiders, een dagelijkse show gehost door onafhankelijke labels

Elke dag tussen 10 en 12 uur neemt een label het roer over.

Bijna 4 jaar geleden trapten drie kennissen Kiosk Radio uit de grond, een online radio platform dat huist in een kiosk aan het Warandepark in Brussel. Elke middag komen hier de beste dj's, labels & collectieven uit Brussel en omstreken bijeen om samen hun mixen te streamen.

Deze zomer hengelden ze Lefto binnen als nieuwe resident, die na 20 jaar Studio Brussel op zoek was naar een nieuwe uitdaging, en steunden ze de Brusselse muzieksector met allerhande live sessies op toplocaties in Brussel.

In 2021 ligt de focus op hun Outsiders project, waarbij ze dagelijks een platform willen geven aan onafhankelijke labels. Zo starten ze een samenwerking met meer dan 42 labels uit 30 verschillende landen. Afgelopen maandag trapt het Spaanse Abstrakce Records de reeks af, die set kan je hieronder beluisteren.

Gisteren was het de beurt aan het Franse Promesses, opgericht door het duo Samos en Härdee.

Ook leuk om naar uit te kijken zijn het Belgische Meakusma, naar het gelijknamige festival, Kashual Plastik die de overstap zal maken van Duitsland en Fauve Records uit Hong Kong.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête