Overslaan en naar de inhoud gaan
menu

09/09/2016 / SOPHIE DANIELS

Live schilderen in Café d' Anvers met Charlotte De Cock

Op zaterdag 10 september zal de veelzijdige kunstenares Charlotte De Cock voor een ongeziene performance zorgen in Café d'Anvers. Ze zal zaterdagnacht live een nieuwe muurschildering maken voor de Antwerpse nachtclub terwijl er verschillende dj's plaatjes draaien. Charlotte wil haar vooral laten inspireren door de muziek, het publiek en alle andere invloeden van zaterdagnacht.

Als haar mural eenmaal klaar is, zal ze het event afsluiten met een eigen dj-set. Het is trouwens niet de eerste keer dat Charlotte dit uit haar mouwen tovert voor Café d'Anvers. Feestvierders die al in CDA zijn geweest, zullen er ook ongetwijfeld deze gigantische leeuw op de muur hebben zien staan. Hugo heeft ze de Antwerpse nachtclub gegeven ter gelegenheid van hun 25ste verjaardag!Charlotte De Cock is niet zomaar een schilderes; ze is als het ware de personificatie van creativiteit. De 29-jarige Antwerpse is naast schilderes nog DJ, model en zelfs eventorganisator. Haar schilderij, dat ze zaterdagavond maakt, zal de week erna worden voorgesteld op haar eigen georganiseerde festival. Op 17 september vindt namelijk Barefoot plaats in het Nachtegalenpark in Antwerpen. De focus van het festival gaat veel verder dan muziek. Barefoot is een combinatie van muziek, kunst, mode en gastronomie. Doordat je het park binnengaat op je blote voeten krijg je nog meer new wave hippie-gevoel dat Charlotte De Cock wil geven aan de bezoekers. Het mysterieuze thema dit jaar is Wastelands. 

Dat Charlotte De Cock een echt straffe madame is, is nu wel meer dan duidelijk. Maar wat als we je zeggen dat ze al prachtige werken heeft gemaakt zoals The Thirteen Masters en al schilderde in het befaamde restaurant The Jane? Inderdaad, je moet haar werk zeker gaan bewonderen.

Tickets voor haar art perfomance in Café d' Anvers zijn nog steeds verkrijgbaar via www.cafedanvers.com. Er zijn ook steeds tickets aan de deur verkrijgbaar. Toegangskaartjes voor haar eigen kunstfestival Barefoot zijn nog beschikbaar via barefootevents.be.

Photo credit: Kemizz