Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

07/07/2016 / Sophie Daniels

Bereid je voor op een weekend vol beats op Ostend Beach

Het komend weekend maken we ons op voor de zesde editie van Ostend Beach. Dit outdoor event is doorheen de jaren uitgegroeid tot één van de grotere festivals en werd daarom vorig jaar nog door het toonaangevende Pulse Radio bekroond met een plaatsje in de top tien van de beste party locaties ter wereld. Om hun reputatie kracht bij te zetten komen ze dit jaar met hun grootste line-up tot nog toe. Verspreid over twee dagen zullen niet minder dan 65 artiesten hun aantreden maken op acht verschillende podia.

De organisatie zorgt zoals steeds voor een gezonde mix van muziekstijlen die voor ieders wat wils brengen en tot ons genoegen is het technogenre ook dit jaar weer goed vertegenwoordigd.
 

Op zaterdag

Op zaterdag is het vooral uitkijken naar de stages gehost door het Gentse Decadance en het Antwerpse Café d’Anvers. Die eerste komt alvast met een stevige bezetting want in samenwerking met Techno Deluxe uit de Krush club brengen zij Berghain topper Marcel Fengler. Aan zijn zijde vinden we ook nog internationale toppers Nicole Moudaber en Function. Naast de residents Pete Howl, Trixy en A-Bat bedienen ook Belgische anciens Marco Bailey, Dany Rodriguez en Fuse-icoon Pierre de knoppen.Café d’Anvers slaat dan weer de handen in elkaar met Sirkus. Zij brengen met Joris Voorn en Jey Kermis alvast twee acts die garant staan voor dansplezier. Maar als kers op de taart maakt ook Kölsch zijn aantreden. De man met de hoed speelde dit voorjaar al Extrema Outdoor en Fuse plat en zoekt dit nu op Ostend Beach nog eens zoetjes over te doen.


 

Op zondag

De mannen van Decadance en Krush Club keren ook zondag terug met een club tent. Het zal er helemaal rond house draaien maar de line-up doet ons toch vermoeden dat er hier en daar een gezonde portie techno de revue zal passeren. Wij kijken dan voornamelijk naar Seba Lecompte en headliner Green Velvet.Het Franse Magazine Club verzorgt op de laatste dag de open air stage en zij nemen dit niet licht op. Zij brengen met Pan Pot-poulain Amelie Lens, Vision Machine en Fred Hush een gezonde dosis Belgische power. Afsluiten doen ze met een knaller van formaat want niemand minder dan Sven Väth begeleidt ons de nacht in en dat bijna exact vijftien jaar na zijn passage op het Oostendse strand tijdens Axion Beach Rock. Bij ons is dit memorabele moment nog steeds in het geheugen gegrift en we verwachten dat ook deze passage weer een belangrijke plaats zal innemen. Hij brengt als toemaat Cocoon makker Ilario Alicante mee om iedereen klaar te stomen voor zijn optreden.Optimistisch als we zijn kijken wij vol goede moed uit naar het eerste droge event van deze zomer. Tickets voor het festival zijn nog verkrijgbaar. Voor alle bijkomende info en vooral voor een overzicht om je dag tot in de puntjes te plannen kan je terecht op de site van Ostend Beach.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête