Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Overmono, gemaakt door Elliot Morgan

24/04/2024 / Dieter Holvoet

#trackvandeweek: Overmono - Turn The Page

Brace yourself 'cause this goes deep.

Toen ik vorige week deze aangekondigd zag op Overmono's Instagram kwamen spontaan de warme gevoelens van vorig jaar terug boven: een vage zomernacht op Dour, ademnood in een volgepropte AB. Of een jaar eerder op de mainstage van Dekmantel 2022 en de Orangerie in de Botanique. 'Turn The Page', een remix van het gelijknamige nummer van The Streets, is er eentje die ons steevast bijbleef tijdens Overmono's shows.

Een nummer op hetzelfde niveau als hun remix van 'I Have A Love', niet geheel ontoevallig één van mijn meest beluisterde nummers ooit. Die combinatie van vertellende vocals, diepe accenten en opbouwende, euforische melodiëen maken telkens opnieuw iets los. Dringend tijd voor een versie met live vocals, waar we in het geval van 'I Have A Love' nog niet zo lang geleden op getrakteerd werden tijdens hun Boiler Room

'Turn The Page' was het openingsnummer van het bejubelde debuutalbum van The Streets, 'Original Pirate Material'. Je kent de groep uit Birmingham waarschijnlijk ook wel van hun absolute klassieker 'Blinded By The Lights'.

Kopfoto: © Elliot Morgan

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête