Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van XRDS - Crossroads, gemaakt door Simon Leloup

16/04/2024 / Steffie Verploeg

XRDS dropt volledige line-up: een verfijnde blend van house en techno

Met op het roster o.a. Ben Klock b2b MARRØN, S-Candalo, Mama Snake b2b DJ Spit, Blawan, Altinbas, Dax J b2b Chlär en meer.

Markeer het weekend van 17 en 18 augustus alvast, want dan keert het zomerfestival XRDS terug naar zijn inmiddels vertrouwde Vijverpark. Voor liefhebbers van house en techno is XRDS absoluut een must-do, met zijn mix van een gezellige boutique setting en rauwe, knallende beats onder de viaducten van Anderlecht.

Line-up

Als langstlopende techno-club van België kijkt Fuse ernaar uit om een diverse reeks van 47 bekende en opkomende elektronische artiesten uit België en elders te verwelkomen. Het festival pakt uit met een indrukwekkende line-up die de polsslag van elke techno- en houseliefhebber versnelt, met toonaangevende namen als SPFDJ, Héctor Oaks, Blawan en Assailants (Ben Sims & Truncate). Het programma zit boordevol divers talent en streeft naar inclusiviteit als kernwaarde, met optredens van artiesten als Sara Dziri, Cormac en Timmerman.

Artwork  van XRDS - Crossroads Festival 2024, in opdracht van XRDS - Crossroads
© XRDS - Crossroads

Back-to-backs

Ook dit jaar keert Dax J terug naar het festivalterrein, maar deze keer voor een b2b met de groove-meister Chlar. Op de back-to-back lijst vinden we onder andere Nene H b2b BASHKKA, Courtesy b2b Sally C, Phara b2b Fadi Mohem. Maar de uitschieter is toch echt de allereerste b2b-set van Ben Klock en MARRØN.

After-parties in Fuse

Voor degenen die na een dag op Crossroads nog lang niet uitgefeest zijn, kunnen na afloop ook nog aanschuiven voor een clubavond in Fuse. Hier worden beide dagen nog eens 11 namen er bovenop gegooid, om de dagen in stijl af te sluiten met een energieke line-up, waaronder Dear Hira, Sonhan b2b Souleiman, en Fuse resident Hadone.

Evolutie van XRDS

De editie van 2024 zal blijven evolueren op basis van hun ontwikkelingen, het incorporeren van feedback van het publiek, en de ervaring te verbeteren door te leren van lessen uit voorgaande jaren. Zo zal dit jaar de lay-out van het festival er anders uitzien. De Outskirts stage zal worden verplaatst, het Viaduct-podium zal een volledige make-over en uitbreiding ondergaan. De organisatoren beloven dit jaar ook meer bars toe te voegen, de instroom aan de ingang te verbeteren, modernisering van het sanitair en gratis water aan te bieden via waterfonteintjes.

Foto  van XRDS - Crossroads, gemaakt door Simon Leloup
© Simon Leloup
Foto  van XRDS - Crossroads, gemaakt door Simon Leloup
© Simon Leloup
Foto  van XRDS - Crossroads, gemaakt door Simon Leloup
© Simon Leloup
Foto  van XRDS - Crossroads, gemaakt door Simon Leloup
© Simon Leloup
Kopfoto: © Simon Leloup