Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
D.Dan op Horst Arts & Music Festival 2022

21/04/2023 / Dieter Holvoet

Win zondagtickets voor Horst Arts & Music Festival!

... maar eerst een korte update over de nieuwe luisterstage, het muzikale programma op de camping en de timetable

Diegenen die de afgelopen weken de social media van Horst Arts & Music in de gaten hebben gehouden zijn ongetwijfeld op de hoogte van de laatste nieuwtjes, zoals de nieuwe luisterstage, het ochtendmuziekprogramma op de camping en de timetable. Voor de rest - en diegenen met een slecht geheugen - een klein overzichtje.

De Turning Circles stage op Horst Arts & Music Festival 2022
De Turning Circles stage op Horst Arts & Music Festival 2022. © Jonas Reubens

Nieuwe luisterstage

Het grootste gemis in de vorige aankondigingen was de luisterstage, die vorig jaar de naam 'Turning Circles' droeg. Een relatief kleine ruimte vol kussens en gezelligheid waar vooral ambient en experimentele luistermuziek een plaats kreeg. De vervanging van Turning Circles werd een week geleden aangekondigd en kreeg deze keer de naam 'roll pitch yaw - surge heave sway'. De stage wordt gecureerd door visueel kunstenaar Mark Leckey en Italiaans fashion label Bottega Veneta. Op het muzikale programma staan 20 artiesten, ondersteund door een grootschalig nieuw videowerk van Leckey. Dit is de volledige lineup:

&apos (live), Ashley Holmes, Dienne (live), Diony Lake, DJ Lostboi, Dolphins Into The Future, Dream Software, Hannya White, KMRU (live), Liyo, Mark Leckey, Mevis, Mika Oki, Nadia Struiwigh (live), NiXiE, Rainy Miller, Richie Culver, SLAUSON MALONE 1 (dj-set), Stellar Om Source, Vegyn

Muziekprogramma op de camping

De ochtendsoundtrack op de camping krijgt dit jaar een stevige upgrade met dank aan het Brusselse rustige muziek- en brunchconcept Matinée, zonder twijfel onze favoriete zondagactiviteit. Zij zullen je op zaterdag & zondagochtend tussen 9.00 en 12.30 uur wat welverdiende rust bezorgen, een ideale soundtrack voor de heerlijke brunch die je er elk jaar voorgeschoteld krijgt.

Met Matinée creëeren wij graag een setting en context waarbinnen niets moet. We merken dat mensen binnen deze ongedwongenheid ruimte vinden om tot hunzelf te komen. Vandaar dat we vereerd zijn deze filosofie mee te mogen nemen naar een festival als Horst. Wakker worden op een festival is altijd even acclimatiseren, de prikkels van gisteren en wat er allemaal gebeurd is laten bezinken en rustig terug tot jezelf komen voor aan de nieuwe dag te beginnen. Ideale match dus om hier op de camping ruimte en plaats voor te maken, om iedereen zich zo weer extra hard te laten uitleven op het festivalterein. Wij werken in Brussel rond de slagzin 'de drukte van een stad leeft ook in de rustpauzes dat ze opeist', dit geldt evengoed voor een festival.

Johannes Mevis
Organisator Matinée

De camping van Horst Arts & Music Festival 2022
© Max_M

Timetable

Voor de planners onder ons, de ambitieuze podiumafschuimers die voor geen geld van de wereld hun favoriete acts willen missen, heeft Horst nu ook de volledige timetable gedeeld. Check hem via de Instagrampost of via de website.

Tickets en giveaway

Alle weekend- en zaterdagtickets zijn al even de deur uit, op dit moment zijn alleen nog vrijdag- en zondagtickets te koop. En dan nu het goede nieuws: we mogen gratis en voor niets vijf zondagtickets weggeven! Wat je hiervoor juist moet doen lees je in de Instagrampost.

Kopfoto: © Illias Teirlinck

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête