Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Altinbas

26/07/2021 / Arthur Van Looken

#CRATEDIGGING met Altinbas

De Brusselse producer stelt zijn favoriete tracks van de VOLTAGE Festival line-up voor

Ahmet Altinbas of gewoon Altinbas: deze Brusselse kanjer met een voorliefde voor diepe melodische techno bracht al releases uit op labels als Non-Series, VOLTAGE IMPRINT en het Nederlandse niche label Float Records, opgericht door TWR72.

Door zijn groeiende bekendheid zien we zijn naam steeds vaker blinken op line-ups, zo stond hij deze zomer op de Plein Air affiche, het outdoor concept van de Fuse, en staat hij ook geboekt op hun stage op Voltage Festival. 

Voor onze #cratedigging feature vroegen wij hem te neuzen in zijn collectie en zijn favoriete tracks op te sommen van artiesten die op de Voltage Festival line-up prijken. Op 8 augustus vind je hem er zelf terug op de Diode stage, gehost door Fuse

De playlist

De tracks

Shed - EQD 006B

Ik hield van deze track vanaf de moment dat ik ze hoorde en zelfs nog meer na ze te spelen. De track vult de onmiddellijk de dansvloer met een overweldigende positieve vibe.

Reeko - Woman of Black Glove

Het was moeilijk kiezen uit zijn vele tracks, maar deze is diegene die mij te binnen springt wanneer ik denk aan Reeko. De beweging, de groove, de percussie en de spanning die wordt opgebouwd is echt on point. Een absolute classic.

Efdemin - Wrong Movements (Left)  

Dit is dan weer zo een track die een totaal andere dimensie inneemt wanneer het wordt afgespeeld op een groot soundsystem. De resonant distorted kick met die arpegiated synth is echt iets buitenaards wanneer het in de juiste omstandigheden wordt gespeeld.

Border One - Sakebi

En opnieuw een “close call” tussen veel van zijn tracks. De mix tussen het pad en de beweging van de hoofd-synthesizer, creëren samen met de tonaliteit een unieke vibe en atmosfeer.

Peter Van Hoesen - Face Of Smoke

Één van de best uitgevoerde deep-techno tracks aller tijde. Zelf ben ik een grote fan van zijn recente producties, maar deze blijft dicht bij mijn hart en m’n collectie.

Karenn - Nelly 

Gewoon even een reminder dat deze track effectief bestaat…

British Murder Boys - Be Like I Am 

Degelijke industriële techno door een legendarisch duo. Die bass gehuwd met de gebroken beats is spuit direct een dosis energie in de dansvloer.

DJ La Monde - The Lakes (Untitled A1)

Een Len Faki Record van 97, old school rollende techno in zijn beste vorm, een spanning houdende track in een high-energy dj set.

Atis - Shifting Zone

DNB met een invloed van dub techno, Ik hou echt van deze mix en de uitvoering van Atis is fantastisch. Een van de meest getalenteerde Belgische producers, ik kijk er naar uit om nog veel meer van hem te horen

Phara - These Bright Lights

100% zeker mijn favoriete track van Phara, Ik hou enorm van de zweverige vibe in de deze track. Ik hoop dat hij nog veel gelijkaardige tracks zal maken!

Tickets en info

Voltage Festival gaat door op 7 en 8 augustus in Zwevegem. Tickets zijn niet meer beschikbaar aangezien het festival volledig is uitverkocht.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête