Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
VOLTAGE Festival

04/08/2021 / Arthur Van Looken

10 acts die je moet zien op VOLTAGE Festival

Van Jan Vercauteren tot Lorenzo Raganzini B2B Paolo Ferrara

Ook dit jaar is VOLTAGE Festival een van dé meest toonaangevende festivals voor spannende techno, rafelige new wave en elektronische muziek in de breedste zin van het woord. Van 6 tot 8 augustus biedt het programma comebacks van veteranen en aantrekkelijke nieuwkomers. Wij stelden een route voor je samen van wie je zeker moet gezien hebben.

Jan Vercauteren

zaterdag 12:00 tot 14:00, Diode Stage 

De eerste volwaardige dag van het festival wordt plechtig geopend door Jan Vercauteren, natuurtalent in de nieuwe generatie van new wave en hard techno. Hij heeft al zo'n 7 releases op zijn conto staan en is sinds vorig jaar aangesloten bij het Belgische label Rave Alert, waar hij ook zijn fantastische 'Catch Me If You Can' voor uitbracht. De vinnige producer start zijn sets stante pede met minimum 145 bpm dus verwacht je maar aan een pittige opwarmer.

Parfait

zaterdag 14:00 tot 16:00, Diode Stage 

Naïla alias Parfait is al even actief in de scene, maar haar carrière nam een nieuwe wending toen ze resident werd van Possession. Een collectief dat ze mee oprichtte en waarmee haar naam internationaal op de kaart kwam te staan. Na haar ongelofelijke succes in Frankrijk, maakt ze nu haar debuut in België. Anticipeer op een donkere/underground rave-sound met een vleugje trance. 

Mama Snake

zaterdag 15:00 tot 16:30, Anode Stage

Na haar ongelofelijke set op Dekmantel Festival in 2018 is Mama Snake booming business geworden. Waterdichte sets met een fantastische groove en bpm's die niet altijd medisch verantwoord zijn. Absoluut de moeite om de Deense in actie te zien.

Inhalt Der Nacht

zaterdag 18:30 tot 20:00, Diode Stage

Waarschijnlijk ken je hem van 'Dosis', de track die hij in 2018 uitbracht op het Monnom Black label van Dax J of als Griessmeuhle resident of als Echoes of October labelbaas. De in Berlijn geboren en getogen producer geeft plankgas met rauwe technokrakers. Capuchon op, schemerende zon en kraken en scheuren. Dat kan niet anders dan indrukwekkend worden op de Diode Stage.

Parrish Smith

zaterdag 23:00 tot 01:00, Rotor Stage

Geïnspireerd door punk, metal, drum 'n bass, dubstep en alles daar tussen in. Zijn sets zijn altijd one of a kind met een echte analoge sound. Hij weet zijn publiek keer op keer te verassen zowel met zijn dj-skills, maar ook met een fantastische track selectie. Een 'hoe de fuck moet je hierop dansen'-moment gaat sowieso aan de orde zijn. Op VOLTAGE Festival krijgt hij nu de allermooiste spot, als afsluiter van de Rotor Stage. 

6SISS (live)

zondag 12:30 tot 13:30, Anode Stage

6SISS of in het echte leven bekend als Peter Adriaenssens, bracht al releases uit op R&S Records, Fierst Records en zopas nog op een various artist compilatie van Hex Recordings. De new wave veteraan trapt zondag de beats op gang op de Anode stage. Verwacht je aan donkere walsende techno met zware baslijnen, ijle psychedelische beats en geen rustpuntjes.

TWAN

zondag 13:30 tot 15:30, Anode Stage

Na 6SISS is TWAN aan de beurt. Als je TWAN nog niet kent dan is het nu hoogtijd om hem te leren kennen (doe dat misschien ook even via de feature die we over hem schreven). Anthony Vanlinthout maakte zijn debuut als dj op zijn 18 jaar. Hij kent zijn roots binnen de hardcore-scene en het duurde niet lang vooraleer hij een eigen stijl ontwikkelde tussen zijn hardcore roots en de moderne industriële techno. Zijn set zal gevuld zijn met daverende kicks gepaard met scherpe industriële sounds. 

KI/KI

zondag 15:30 tot 17:30, Anode Stage

Maak kennis met de orkaan van een dj die loeiharde trance en nineties raveplaten draait, en daarmee dit weekend de perfecte plek krijgt op VOLTAGE Festival. Ze maakte naam met haar residence in SPIELRAUM in Amsterdam en sloopt de grenzen tussen trance, techno en hardcore. Aan de draaitafels is ze een echte tovenares en dat resulteert in zinderende, energieke sets.

Phara

zondag 21:00 tot 22:30, Rotor Stage

We zijn aangekomen bij één van onze persoonlijke favorieten van de avond: Phara. De jonge Belgische producer is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in de Belgische technoscene. Dat bewijzen niet alleen zijn releases op toonaangevende labels als Soma Records, VOLTAGE Imprint én Planet Rhythm maar ook présences op VOLTAGE Festival, het Berlijnse Herrensauna en Tresor. Zijn sets zijn steeds opbouwend naar een climax en hebben een groove waar je onmogelijk bij kan stilstaan.

Lorenzo Raganzini B2B Paolo Ferrara

zondag 22:30 tot 00:00, Rotor Stage

Je kent ze hoogstwaarschijnlijk als labelbazen van het innovatieve label Hex Recordings en van hun ijzersterke track dito video 'Raving In Paris' (de video heeft haast 2 miljoen views!). In hun sets blijven ze vaak trouw aan het hardere werk, en daarom is het heel logisch dat beide heren zijn uitgenodigd om de Rotor Stage op zondag af te sluiten.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête