Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Voltage Festival 2021

18/08/2021 / Arthur Van Looken

Voltage Festival 2021: het verslag

Episch, elektrisch en puur extatisch

Twee lange jaren smachtte jong en oud naar dat eerste festival. Het festival dat ons eindelijk zou verlossen van deze onstilbare honger naar muziek en feest. Het festival dat al onze verwachtingen van de afgelopen twee jaar 100% zou inlossen. En ja hoor: Voltage Festival, you fucking did it

Organisatie

Of het festival dit jaar zou doorgaan was voor velen nog een vraagteken, maar na lang lobbyen en onderhandelen zijn ze uiteindelijk tot een akkoord gekomen. Voltage zou één van de eerste testfestivals van België worden. De aanwezigen moesten steeds een Europees coronapaspoort voorleggen of een negatieve PCR-test. Dit is uiteraard logistiek gewijs geen gemakkelijke opgave, dus voorzag het festival een testcentrum voor diegenen die nog niet gevaccineerd waren. Tenslotte moest iedereen die het festival wou betreden dan zijn Coronapas laten scannen. Een heel gedoe zou je denken, maar om het eerste festival te zijn die deze methode hanteert hebben ze het schitterend gedaan. 

Met het weer had de organisatie ook geen geluk. Zwevegem werd dat weekend getroffen door zware regenval en door de huidige coronamaatregelen mochten de stages niet overdekt zijn. Maar ook daar had Voltage een oplossing voor, regenponcho's waren gratis te verkrijgen op de festivalweide en er was zeker genoeg plaats om te schuilen als je even droog wou zitten. Dat gezegd zijnde heeft de regen niemand tegengehouden om de volle 100% door te feesten.

Kwalitatieve affiche

Elke dag was er voor elke technohead wat wils. Van de diepe melodische techno gebracht door FUSE tot de verscheurende onvergeeflijke industrial door RIMBU. Elke stage-host bracht zijn unieke setting, sound en artiesten mee naar Zwevegem. Daarnaast hoorde je op het festival steeds een kraakheldere sound en een gelaagde bas. De stages werden uitgerust met een Funktion One soundsystem. Dit zorgde ervoor dat de acts op het festival konden beleefd worden in al hun glorie. Legendes van Belgische bodem zoals Peter Van Hoesen, A. Brehme en TWAN werden vervoegd door internationale sterren zoals Len Faki, Bodi Sushi (VTSS X Randomer) en 999999999

Onze favoriete acts van het weekend

Body Sushi

Randomer B2B VTSS sloten zondag het festival af op de Anode Stage, gehost door RIMBU. Een hoog BPM, daverende kicks, rode en witte strobes, een absoluut spektakel. Het duo bracht ons een mix van hard techno gepaard met een vleugje industrial en zelfs een beetje retro! De energie dat het duo opwekte tijdens het festival was ongezien, iedereen danste nog alles eruit voor de laatste twee uur. Beide artiesten weten hun publiek steeds te verrassen met hun muziekkeuze. En dat kon je zeker ook horen bij de laatste track:

Peter Van Hoesen

Peter is een absolute meester achter de decks. Steeds denk je dat je snapt wat hij aan het doen is en twee seconden later verrast hij je weer met een totaal andere groove. Wanneer je eens echt een vakmens aan het werk wilt zien is hij je allerbeste optie. 

Kr!z

Na de zwaarste regenbui van het festival brak tijdens Kr!z zijn set de zon door en het leek wel of zijn set mee van vibe veranderde. De spacy modulaire synthesizers maakten plaats voor verademende leads en gelaagde baslijnen. De labelbaas van Token Records weet zeker hoe hij het moet brengen en warmde het publiek weer helemaal op voor nog een dag door te feesten!

Karenn

Zowel hun producties als hun sets zijn waanzinnig en dat was op Voltage Festival niet anders. Probeer het genre niet te definiëren want dat gaat gewoonweg niet. Blawan en Pariah brengen steeds een unieke show met donderende kicks en scherpe synthesizers. Het is altijd een fantastisch beeld om het duo in actie te zien. Vol passie en drive brachten ze ons een trip van 1,5 uur om volop van te genieten, deze keer niet live maar eens zo goed!

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête