Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Plein Air by Fuse 1 - Isaac Ponseele

22/06/2021 / Dieter Holvoet

Fuse is terug met Plein Air, het gezelligste muzikale terras van Brussel

Genieten van lekker eten, drank en elektronische muziek van de bovenste plank

Plein Air is een van die nieuwe corona-concepten die het best wel goed gedaan heeft. Je reserveert een tafeltje, waar je eten en drinken kan bestellen via je smartphone en zittend of rechtstaand kan dansen op live DJ sets van lokale en internationale house- en techno-dj's. Het feit dat je mag rechtstaan aan je tafel - iets wat niet mocht bij o.a. Kompass' Bubble Raves - bracht het concept van Fuse net iets dichter bij de normale realiteit. De site van Tour & Taxis en de inkleding zijn ook gewoon heel leuk: de lampjes zorgen 's avonds voor een mooi tafereel.

Vorig jaar kon je 10 weken lang elke vrijdag, zaterdag en zondag luisteren naar de grotere namen uit de Belgische scene als Border OnePhara, Linear StraightMarco BaileyA. Brehme, The Subs, Klaps, JoyhauserYves Deruyter, Axel Haube, Maxim LanyCellini, Senses of MindLola Haro, PierreAliA en DTM Funk, maar ook enkele internationale namen als Dax JJoachim Pastor & Stereoclip (live), Hadone en Tom Trago.

Het programma

Opening Week (02/07 tot 04/07)

Op vrijdag 2 juli verwelkomen ze Pierre, Goldfox, Axel Haube en Nico Morano, op zaterdag Emily Jeanne, Altinbas, A. Brehme en Shifted en op zondag Alfred Anders, Sara Dziri, Fais le Beau en de Nederlander Identified Patient. Die laatste zijn releases op Pinkman ('Weeshuis Der Verloren Zielen'!) en Commonthread sloegen telkens in als een bom en werden opgepikt door zowat alle dj's in het genre. De jonge artiest, ex-huisgenoot van maatje Job Sifre, is sindsdien overal te zien: De School, Dekmantel, ... 

Week 2 (09/07 tot 11/07)

Het tweede weekend van Plein Air kleurt volledig NederBelgisch. Op 9 juli staat Bonzai Records baas Yves Deruyter geboekt als headliner. In zijn kielzog: de Nederlandse producer Ramon Tapia en landgenote Amekmar, die haar muziek even donker en ijzersterk is als Amelie Lens en even klassevol en dansbaar als Charlotte de Witte. SHDDR vervolledigt de line-up. 

Op zaterdag wordt er geraved met EMERALD head honcho Remco Beekwilder, koning van de Neorave Jan Vercauteren, het brein achter Voltage Festival Parallel Circuit en de Brussel-based Rafael Munoz. Zondag kijk je de finale van het EK op groot scherm en zorgt Flashback Force voor de nodige muziek.

Week 3 (16/07 tot 18/07)

Uitkijken dit weekend doen we vooral naar Kr!z, de Token labelbaas staat op zaterdag op de bühne. In zijn kielzog de Nederlandse producer Jeroen Search en de Belgen Border One en Downside. Op vrijdag is de dj-booth gereserveerd voor Maxim Lany, Iris Menza, DkA (live) en Leesa

Week 4 (23/07 tot 25/07)

In de voorlaatste week maakt Marco Bailey zijn comeback op Plein Air. Hij neemt Tom Hades, Pierre en Seba Lecompte mee. Op zaterdag is het podium voor de jonge garde met Hadone, Nali labeleigenaar Julian Muller, SWART en Herton. Afsluiten doen we op zondag met onbekende talenten Mézigue, Lawrence Le Doux, Cabasa en Menica.

Closing weekend (30/07 tot 01/08)

Het laatste weekend van Plein Air wordt op vrijdag gehost door C12. Zij vullen de line-up met Mandana, Kappen, Karla Bohm en Leopol, die een live set komt spelen. Zaterdag is een Belgische hoogdag met Peter Van HoesenPTTRN, lunar convoy en Initial Code. Zondag sluiten we af met VIEF die op hun beurt Keith Carnal uitnodigen. Ook PTTRN, PISCA en Sim sluiten die avond nog aan.

Info & tickets

Reserveren is verplicht en de plaatsen zijn beperkt tot 500 personen per dag, met de mogelijkheid om tafels voor vier personen te reserveren. In tegenstelling tot vorig jaar is het niet meer nodig om per tijdslot een plaats te reserveren. Met één toegangticket mag je zo lang blijven als je wil.

Meer informatie vind je op hun website of op het Facebookevenement.

Plein Air by Fuse 3 - Isaac Ponseele
© Isaac Ponseele
Plein Air by Fuse 5 - Isaac Ponseele
© Isaac Ponseele
Kopfoto: © Isaac Ponseele

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête