Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Jasmín

07/07/2022 / Dieter Holvoet

De 10 favoriete releases van Nederlandse bodem volgens Jasmín

Van dromerige ambient, tot chaotische breaks of groovy techno

Vandaag hebben we voor jou in de aanbieding: een selectie tracks door de Amsterdamse jongedame en lokale held Jasmín. Haar stijl is erg gevarieerd, je kan moeilijk één genre op haar naam plakken. Wat haar sets wel gemeen hebben is dat ze een grote voorliefde heeft voor ritmische elementen - een gevolg van haar liefde voor clubbing en haar Argentijnse roots. Met een mix van techno, acid, dubstep, bass en nog veel meer zorgt ze ervoor dat je geen seconde stil staat.

Ze heeft al een indrukwekkende reeks boekingen op haar repertoire staan: van festivals als Lowlands, Dekmantel of Lente Kabinet, tot clubs als Tresor, ://about blank, De School of Garage Noord. Als je ze in de buurt graag eens aan het werk wil zien, kan je op vrijdag 5 augustus terecht in Leuven voor Habitat Festival, of je kan je begeven naar Amsterdam voor Dekmantel, waar ze ondertussen al een echte resident is.

Maar nu, zonder nog verder rond de pot te draaien: de 10 beste releases uitgebracht door onze Noorderburen, volgens Jasmín.

 

De Schuurman - Bubbling Inside

"Dit is zonder twijfel een van de meest iconische recente Nederlandse releases. Het is geweldig om te zien hoe De Schuurman en Bubbling hun moment of fame recreëren. Al deze tracks zorgen voor een next level chaos op de dansvloer, ze maken het onmogelijk om stil te blijven staan."

 

upsammy - Placeness Produced

"Een release door upsammy is een must voor deze lijst. Haar creativiteit, precisie, aandacht voor details en technische kwaliteiten zijn werkelijk bewonderenswaardig en inspirerend. Alles wat ze maakt, geeft een erg visueel gevoel, bijna zoals een landschap geproduceerd met geluid. Dit is haar laatste zelf uitgebrachte EP die werd gecreëerd voor een project in samenwerking met de erg getalenteerde visuele artiest Sjoerd Martens."

 

Yuki Matsumura - An

"De Nederlandse DJ Woody92 startte vorig jaar zijn eigen label. Dit is de laatste release door de uit Kochi afkomstige artiest Yuki Matsumura. De muziek is vrij trippy en getextureerd; net zoals Woody92's eigen hypnotische sets. Het is een EP die geschikt is voor zowel in de club als voor luistersessies thuis."

 

Martyn - Believe It

"Upbeat gekte door Martyn, de uit Washington afkomstige Nederlandse legende. Zijn nummers brengen altijd een perfecte balans tussen scherpe beats, emotionele melodieën en verschillende genres. Het is een uitgesproken mix van house, dubstep, d&b, techno, bass en zelfs wat soul- of jazzelementen."

 

Whistle & Klont - Double Knee EP

"Anus Records wordt gerund door Panda Lassow, die meerdere jaren in Rotterdam was gevestigd, maar recent terug naar Dresden verhuisde. Haar eigen nummers behoren ook tot een van mijn meest gespeelde, zoals 'Lachowa', die zelfs was opgenomen in het DJ-Kicks-album van Laurel Halo (!). Deze EP is de meest recente release van Anus Records door Whistle & Klont van Utrecht en Rotterdam. Ik vind deze absoluut geweldig, ik heb deze al veel gespeeld sinds het uitkwam."

 

Konduku - Şeker Ep

"Ik vind het moeilijk om een favoriete Kunduku release uit te kiezen. Zijn sound is vrij diep en minimalistisch, maar nog steeds super groovy. Deze kwam uit in 2020 op DISK, een Duits label waar ik ook echt fan van ben."

 

Mary Lake - Askim

"Mary Lake is een van die Nederlandse artiesten die al een tijdje onder de radar blijft, maar nu eindelijk de aandacht begint te krijgen die ze verdient. Ze is een erg getalenteerde DJ en producer met een verse kijk op een meer old-school techno-groove."

 

nthng - Earthseed

"Ik ben al even geobsedeerd door deze track van de Nederlandse producer en DJ nthng. Zijn eigen label Transatlantic is zeker de moeite waard om eens te bekijken."

 

Yaera - Elavoko 1

"Een prachtig nummer door Yaera, een nieuwe alias van de uit Amsterdam afkomstige artiest Nazar. Ik hou van zijn vorige releases op Hyperdub en ik kan niet wachten om meer van zijn werk te ontdekken. Zijn gebruik van vocals, samples, noise en beats is werkelijk uniek."

 

traumgarten - Virgin Forest V/A

"Traumgarten is een label, radio show, evenementenreeks en veel meer uit Den Haag. Ik vond de eerste compilatie op hun label geweldig en deze is een nieuwe die binnenkort uitkomt. De EP bevat een hoop (verborgen en minder verborgen) Nederlands talent zoals c00, Yb3L, and Ineffekt."

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête