Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

12/12/2017 / Mathies Wouters

5 redenen om volgende zomer naar Labyrinth Open te gaan

Dat de sneeuw ons land heeft bereikt weten we nu allemaal wel. Des te meer een reden om al uit te kijken naar volgende zomer. Wie zomer zegt, zegt festivals en laten wij Belgen daar nu toevallig wereldtop in zijn. Maar naast alle festivals op Belgische bodem zijn er ook heel wat interessante feesten in het buitenland. Zo zien we dat festivals als Tomorrowland en Extrema Outdoor graag andere oorden opzoeken en ook Labyrinth Club waagt zich aan een buitenlands avontuur aan de Kroatische kust. Wij waren vorig jaar al present en schreven er een uitgebreid verslag over. Hieronder vertellen wij je graag nog eens kort waarom een reisje naar Kroatië volgende zomer zeker de moeite waard zou zijn.

1/ Zak eens lekker door op een bootfeestje

Vorig jaar konden we tijdens het vierdaagse festival maar één keer gaan feesten op een boot, maar de organisatie liet ons al weten dat ze voor komende editie werk maken van meerdere party's. Iedereen die al eens getuige is geweest van een bootfeestje kan beamen dat deze best wel memorabel zijn. Een geweldige sfeer, veel zon, af en toe een beetje water en een paar goeie dansplaten. Vorig was Emmanuel Satie de kapitein van dienst, wij zijn nu al benieuwd welke dj's zich dit jaar ter zee wagen.

Afbeelding


2/ Take a break op de muziekconferentie

Labyrinth Open mikt zoals het zelf ook zeggen op een totaalervaring. Dat betekent meer dan enkele dj's en wat lichten bij elkaar gooien. Eén van hun troeven is dan ook de muziekconferentie die ze organiseren. Op een dag van het festival zal er één stage volledig in het teken staan van lezingen, interviews, showcases, tutorials, enzovoort. Zo kwam DkA vorig jaar zijn live set introduceren en praatte Boris Brejcha over the man behind the mask. Voor iedereen die even moe is gedanst het ideale moment om een break te pakken en weer heel wat interessante informatie op te steken.

3/ Het feest duurt langer als je goed slaapt

Met de tropische temperaturen in Kroatië is verkoeling meer dan welkom. Daarom raden wij aan om niet te lang te wachten om je reis te plannen en te zorgen voor een hotel of een plekje te reserveren in de luxueuze bungalows op het festivalterrein. Deze zijn beschikbaar in verschillende geuren en kleuren, van ligging op het strand tot persoonlijke jacuzzi. Naast een grote dosis comfort en een koele kamer worden de festivalbewoners ook beloond met een gratis pré-party. De avond voor de officiële opening van het festival is er een startfeest op een geheime, idyllische locatie. Trommel je vrienden en vriendinnen alvast maar op om te boeken!

Afbeelding


4/ Yoga aan het water, hapje bij de truck of cocktail bij de bar

Vervelen zal er niet snel inzitten aan de kust van Omis. De organisatie heeft namelijk aan alles gedacht om je toch net dat tikkeltje meer te verwennen. Zo zijn er verschillende randactiviteiten zoals massages, yoga-sessies, raften, surfen en watergevechten. Honger en dorst van al die actie? Begeef je even naar de foodtrucks (meer dan vorig jaar) of pik even een mojito mee aan een van de bars. Gewoon wat zonnen bij een van de zwembaden of een duikje in de zee is ten alle tijden mogelijkheid op Labyrinth Open. Eat relax rave repeat!

Afbeelding


5/ Een bloedhete line-up

Maar het grootste uithangbord van dit groeiende festival is een line-up waarvan je hart  sneller gaat slaan. De eerste vier namen hebben ze al bekend gemaakt en zijn niet van de minsten: Amelie Lens, Len Faki, Hernan Cattaneo en Stephan Bodzin. Nog meer dan 50 namen moeten er bij komen (eind januari zouden ze allemaal bekend zijn) en als we naar de line-up van hun eerste editie kijken belooft dat veel goeds te zijn: Pan-Pot, Agents of Time, Sam Paganini, Ten Walls, Andrea Oliva, Dubfire, ... Heel veel techno, dat is wat we willen!

Afbeelding


Wij hebben onze valiezen al bijna gepakt en kunnen niet wachten tot 11, 12, 13 en 14 juli. Tickets zijn sinds maandag beschikbaar via www.labyrinthopen.com/tickets. Tot in de zon van Kroatië!

Foto's door Simon Leloup en Ziga Kalan

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête