Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Moonday

15/06/2018 / Fay Haelterman

Zin in een vleugje Ibiza tijdens Moonday?

Degenen die al een paar keer dik gevloekt hebben op het feit dat Moonday - de naam verraadt het al - steeds op maandagen doorgaat, kunnen stoppen met zagen: 24 juni is het van dat aan Dok Noord. Voor één keer gaan we niet spelen in de Grindbakken, maar mogen we dansen aan de Direkteurswoning. Leuk, want de industriële Dok-site is ideaal voor een beetje industriële techno.

Oké, we moeten iets bekennen. 'Industriële techno', dat zeiden we vooral om een plezante introductie te schrijven. Om eerlijk te zijn belooft de line-up meer muziek in de richting van techhouse, met onder andere Monika Kruse, Max Chapman en Jay de Lye. Misschien iets minder stevig dan een Julian Jeweil of Amelie Lens, die tijdens vorige edities van Moonday schitterden, maar laat dat je zondag zéker niet verpesten.Lekker dansen in het zonnetje, meer moet dat niet zijn. Dat doen we met Heckman en doorgewinterde curatoren Nelson en Lebawski. Toffe mannen, zo bleek al toen we ze eens interviewden. Ook Monika Kruse is van de partij. Al twintig jaar is ze een gevestigde waarde op vlak van muziek die een stevige lik van Chicago heeft meegekregen, met veel funky elementen die het zeker niet slecht zullen doen tijdens een set in het daglicht. 

Max Chapman was een paar jaar geleden nog voorstander van het hardere werk, maar ook hij zwichtte voor the funk and nothing but the funk. Met zijn laatste tracks waan je je even in Ibiza. Gelukkig wordt Gent ook wel eens ‘t Ibiza van Vlaanderen genoemd. Als laatste heb je dan nog Jay de Lys. Twintig jaar is die gast, godverdikke. Koop een kaartje, kom gewoon dansen en maak je niet te veel zorgen over het feit dat jij op je twintigste nog niets bereikt had. We gaan voor zon, sfeer, pinten en een stevige dosis techhouse, dus wees paraat, want om 22 uur is het al gedaan. We vermoeden dat dat komt omdat Jay dan naar zijn bed moet. 

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête