Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

13/08/2017 / Victor De Smet

Cirque Magique: Magie met een grote M

Het is niet makkelijk om als middelgroot festival te overleven in ons verzadigde festivalland. In 2017 voldoet enkel een knappe line-up niet meer en dat weten ze maar al te goed bij Cirque Magique. In het pittoreske Ledegem, nabij Kortrijk, waanden we ons het hele weekend in een droomwereld.

Vrijdag begon het feest al op de camping, waar onder andere Joyhauser, Sheridan en Jaydee de early ravers trakteerden op de beste beats. Vanaf de opbouw van de tentjes tot in het holst van de nacht gaf iedereen het beste van zichzelf. Het werd ons snel duidelijk dat 'doseren' dit weekend niet aan de orde was.

Cirque MagiqueDe camping werd zaterdag- en zondagochtend gewekt met de beste wekker die men zich kon voorstellen: van 10u tot 12u draaiden Agugio en Lebawski B2B Nelson een laid-back house setje dat zelfs de ergste kater als sneeuw voor de zon liet verdwijnen. Vanaf de middag werd het circus opengesteld voor publiek, tijd om die dansbenen terug los te schudden.

We startten onze dag aan de middelste stage, genaamd Imaginarium, waar Nukov & Yelmet een heerlijk zomers house setje draaiden.

Klaargestoomd voor wat steviger werk begaven wij ons naar de Circodrome stage, waar Charlotte de Witte haar halfuurtje vertraging meer dan goed maakte met een ijzersterke set vol compromisloze techno. Kawasaki van 2000 and One, Look What Your Love Has Done To Me van Perc: het kon Charlotte niets schelen dat het nog maar namiddag was, alles moest kapot.

 Naarmate de avond naderde, verscheen wAFF op de Imaginarium stage om ons zo dicht mogelijk bij een sunset in Ibiza te brengen. Met twee uur aan underground house bewees wAFF een echte meester in zijn vak te zijn, hoedje af voor deze Britse grootmeester.

Tijd voor helemaal iets anders, want ondertussen waren Perc & Truss aan hun afbraakwerken begonnen op de Circodrome stage. Aan een belachelijk hoog tempo vuurden ze de ene vuile bom na de andere op het publiek af. Er is geen betere manier om het te zeggen: Perc & Truss killed it.

 

Perc & Truss @ Circodrome stage

Look what Perc & Truss are doing to you! LIVE now from the Circodrome stage!

Posted by Cirque Magique on Saturday, August 5, 2017Na bekomen te zijn van Perc & Truss, begaven we ons terug naar de Imaginarium stage. Het was de enige echte Stephan Bodzin die daar mocht afsluiten. De verwachtingen waren zeer hoog, maar Bodzin wist ze weer in te lossen. Hij creëerde een donkere, dreigende sfeer en verloor zichzelf, net zoals het publiek, helemaal in zijn muziek. Dreigend, dansbaar, donker: Stephan Bodzin had alles in zijn mars om deze dag in schoonheid af te sluiten.

Zondag startten we onze muzikale expeditie met Belgische trots Nico Morano. Hij speelde een house set die voor ons misschien wel de beste in zijn genre was op Cirque Magique. De diepe, maar toch licht verteerbare house in combinatie met een heerlijk zonnetje was de juiste muziek op de juiste plek. Morano speelde ook zijn pas uitgekomen remix van Surrender, een track van Absynthe Minded, die daar alvast goedgekeurd werd door het publiek!

 

De lat lag hoog voor Agents of Time, die het na anderhalf uur van Nico Morano overnamen. Zij konden ons helaas niet gedurende hun volledige set entertainen. Het dj-duo Andhim maakte dat ruimschoots goed met een easy listening house setje, ideaal om ons klaar te stomen voor nog één laatste avond feest in Ledegem.

Tijd voor even iets anders dachten we, dus trokken we naar Belgische legende M.I.K.E. Push die op de Circodrome het allerbeste van zichzelf gaf. Of Push nu op Cirque Magique of Tomorrowland staat, hij geeft zichzelf 200%. Onze conclusie? Trance is more alive than ever!

We pikten nog even een stuk mee van de immer goedlachse Monika Kruse, die voor ons een iets te makkelijke techno set speelde. Leuk was het wel, maar veel nieuwe nummers leerden we helaas niet kennen.

Cirque MagiqueToen was het plots al middernacht, het officiële einduur van deze fantastische festivalbeleving. Gelukkig was dat buiten Damian Lazarus gerekend, die zijn set met een dik halfuur verlengde. Het was dankzij deze Brit dat we naar het vuurwerkspektakel konden kijken met Gui Boratto's remix van Paradise Circus van Massive Attack op de achtergrond, misschien wel het meest magische moment van dit magische weekend. Welke track zou dan ook gepaster zijn dan Rej van Âme om Cirque Magique 2017 in schoonheid af te sluiten?

 Cirque Magique had qua line-up het perfecte evenwicht gevonden tussen nationale en internationale kleppers. Met hun drie stages gevuld met trance, techno en house was er constant voor ieder wat wils zonder dat de selectie te eclectisch werd.

Een zeer geslaagd weekend dus, maar was het enkel de muziek? Neen. De mensen? Neen. De sfeer? Ook niet. Het was het geheel dat dit magische circus zo doet uitblinken. Een fantastische totaalbeleving zonder dat de muziek op de achtergrond kwam te staan. Tot 3 augustus 2018, Cirque Magique!

Pictures by Leyla Hesna

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête