Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Nova

05/01/2018 / Fay Haelterman

Nova op nieuwjaar: hard 2018 in

We moesten onszelf bijna in vier splijten om alles wat te zien wat we wilden op oudejaarsnacht. Zelfs op één en hetzelfde feest moesten er afgrijselijke keuzes gemaakt worden. Nova, het kind van Kozzmozz en Moonday, kwam met straffe headliners aanzetten en brak daarmee bijna onze harten: Dax J om middernacht? Gary Beck tegelijkertijd met Rebekah en Overmono? Waar we gingen belanden, moest de nacht uitwijzen. Eén ding was zeker: wat feestjes betrof om het nieuwe jaar in te zetten, werden we verwend - een beetje te veel, zelfs.

We namen hier en daar een loopje met sommige verkeersregels en moesten een paar halsbrekende toeren verrichten, maar we slaagden erin om nog even Dax J mee te pikken. Wie zijn legendarische set tijdens Awakenings kent - en zoniet is het dringend tijd - weet dat hij er een ruw feest van maakt. We vreesden er een beetje voor: zó hard en dat nog op een uur waarop de kindjes buiten met het vuurwerk spelen, gaat hij dat wel doen?

Ja, hoor. Die Londenaar trok zich geen zak aan van kindjes. Hup, stampend het nieuwe jaar in. En hij was trouwens niet de enige die dat vond: I Hate Models en Rebekah volgden met hetzelfde idee. Terwijl de laatste erom bekendstaat er wel graag de beuk in te leggen, horen we bij I Hate Models op plaat ook wel graag eens trance- en duistere eighties-invloeden terug. Wie dat verwachtte was eraan voor de moeite - het leek bijna of ze elkaar wilden aftroeven, om ter 't hardst.

Afbeelding


Op den duur probeerden we even uit te blazen bij Gary Beck. Ook niet bepaald een strijkkwartet, maar bon, toch ietsje melodischer, iets zachter dan de mokerslagen die in de andere zaal werden uitgedeeld. Voor we het wisten, was ook die set voorbij en werden we al klaargestoomd voor de afsluit met Overmono en Twan. En ja hoor, ook zij schrokken zich er niet voor terug om het publiek in die laatste uren nog eens muzikaal af te rossen.

Een mens zou zich bijna afvragen: "Tiens, was dat niet wat plat?" Awel ja, misschien een beetje... maar het was het heerlijke soort plat, waarmee we ons geen beter begin van het nieuwe jaar hadden kunnen wensen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding