Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

17/02/2018 / Victor De Smet

Moonday reist naar Andromeda met Slam & Santé

Ons favoriete ruimteprogramma is weer klaar om nieuwe horizonten te verkennen. Op 12 maart wordt de concertzaal van de Gentse Vooruit omgetoverd tot het sterrenstelsel Andromeda. De ruimtevaarders van dienst? Slam, Santé, Lebawski en Nelsøn!

Het is ondertussen al de achtste editie van Moonday sinds ze verhuisden van de Decadance naar de Vooruit. Weinigen slaagden erin om zo veel volk als Moonday op een maandag uit hun zetel te krijgen. In november verkochten ze bijna de concertzaal van de Vooruit uit met Amelie Lens en Reinier Zonneveld op de line-up. 2018 hebben ze ingezet met Nova, een nieuwe samenwerking met het alom bekende andere Gentse ruimteprogramma Kozzmozz. Ook hun samenwerking met ABSTRKT kent een vervolg in 2018 in de vorm van een open-air op 29 april. Maar dus eerst Moonday presents: Slam, Santé, Lebawski & Nelsøn.

Het legendarische dj-duo Slam heeft natuurlijk geen introductie meer nodig. Sinds eind jaren '80 verovert het Schotse dj-duo de technowereld met hun unieke, herkenbare producties. Hun tijdloze sound en verrassende samenwerkingen brachten hen tot de absolute top van de techno scene. Buiten hun eigen producties hebben Stuart McMillan & Orde Meikle ook zeker een neus voor talent. In 1993 richtten ze hun alom bekende label, Soma Records, op. Doorheen de jaren was dit een springplank voor vele producers zoals Dax J, Charles Fenckler en Gary Beck .De volgende naam op de line-up is Santé. De Berlijnse dj richtte in 2012 het label AVOTRE op en sindsdien gaat het hard voor de (tech-)houseproducer. In het pre-AVOTRE tijdperk speelde het duo Tiefschwarz een belangrijke rol in de lancering van Santé. Het voorbije jaar stond hij achter de decks in onder andere De Marktkantine, Egg London, Amnesia en Watergate in Berlijn. De ideale naam voor op Moonday dus!

Moonday-residents en -oprichters Lebawski en Nelsøn kunnen natuurlijk ook niet ontbreken op de line-up. De voorbije jaren groeiden ze beiden gestaag uit tot een van de belangrijkste namen in het Gentse nachtleven. Samen werden ze groot achter de dj-booth van de Decadance, waar ook traditiegewijs de afterparties van Moonday plaatsvinden.

Een ticketje naar Andromeda kost momenteel 13 euro en is via deze link beschikbaar. Groepstickets zijn ook beschikbaar aan de prijs van 55 euro voor 5 tickets.

Foto door Simon Leloup