Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Sfeerfoto

16/08/2022 / Pieter-Jan Nerinckx

Onze 3 must-sees voor Rave Rebels

Weet je nog niet wat je wil checken? We've got you

Het heugelijke nieuws van Rave Rebels op 8 oktober is jullie waarschijnlijk al ter ore gekomen, toch wouden we jullie graag nog even onze favorieten meegeven. Na eerdere succesvolle edities met tot wel 30000 bezoekers, besloten de organisatoren om dit jaar een tweede ruimte te openen. Maar dit event onderscheidt zich niet enkel muzikaal, ook visueel. Elke keer komt de productie met een indrukwekkende show op de proppen en daar zijn we nu ook weer erg benieuwd naar. Meer dan 15 sets staan deze keer op het programma, maar welke moet je daar nu echt van gezien hebben? Check hier onze top 3!

lightshow
© Rave Rebels

1. Héctor Oaks (Cadency)

Deze Berlin based legende afkomstig uit de Madrileense underground scene staat in oktober achter de decks van de Raver Room. De opgeleide sound engineer spendeerde meer dan de helft van zijn leven in de buurt van draaitafels en elektronische muziek. Als resident van het Berlijnse Herrensauna en één van 's werelds roemrijkste clubs Bassiani staat hij bekend om zijn feilloze mixing skills, maar misschien nog wel meer voor zijn creatieve trackselectie. In een simpel lijstje zou je zijn trackkeuzes verwerpen, maar in zijn sets slaagt deze artiest erin om EBM, industrial, hardtrance, acid of pop moeiteloos door elkaar te draaien. KAOS label boss Héctor Oaks weet wat er nodig is voor een uitstekende vibe op de dansvloer. Geloof je ons niet? Check zelf maar eens dan. 

2. Agents Of Time (live)

Agents Of Time is het project van de Italianen Andrea Di Ceglie en Luigi Tutolo. Deze twee heren releasten reeds via gerenommeerde labels als Afterlife en Kompakt en deze producties zijn dan ook een ware streling voor het oor. Toch weten zij ook erg sterke sets neer te zetten waarin ze house, melodische techno en rustige acid combineren tot één mooi geheel. Hun Unity Live set voor Afterlife staat in ons geheugen gegrift als één van de beste melodische techno sets die we de afgelopen tijd hebben beluisterd.

3. Gabber Eleganza

Nog een Italiaan die dit lijstje haalde. Zijn sets zijn doorspekt van een heerlijke oldschool hardcore sound en ongelofelijke mixing. Naast een voortreffelijke dj is Alberto Guerrini ook nog eens archivist van de 90s hardcore cultuur. Hij startte meer dan 10 jaar geleden met een online blog vol oude foto's, krantenartikels, flyers of platenhoezen. Ondertussen volgden er verschillende publicaties en tentoonstellingen op locaties in Berlijn. In 2020 lanceerde Guerrini daarbovenop nog eens het label Never Sleep dat onder andere de EP Amoureuse van Paul Seul uitbracht. Gabber Eleganza is een ongelofelijk talentvolle dj en producer met een liefde voor ravecultuur en muziekgeschiedenis die je zeker eens moet gezien hebben.

Volledige line-up

Line-up
© Rave Rebels

Info en tickets vind je hier.

Kopfoto: © Rave Rebels

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête