Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Waking Life

29/01/2018 / Fay Haelterman

Waking Life: cultureel en ecologisch technofestival

Van 15 tot 19 augustus kan je terecht in één van de meest desolate streken in Portugal voor een tweede editie van Waking Life. Het festival staat garant voor enkele kwalitatieve technonamen, maar biedt ook méér dan dat: performances, beeldende installaties en allerlei andere culturele uitingen, vormen belangrijke pilaren in de line-up.

Update: 

Naast de al bekende Abdulla Rashim, Thomas Melchior, Laefar Legov en Alexi Perälä werden 50 nieuwe namen toegevoegd aan de diverse en experimentele groep artiesten die afzakken naar Crato. Zo kan je er ook sets meepikken van DVS1, Objekt, A. Brehme, Donna Leake en Luke Abbott; Verrassend veel van hen kiezen daarbij voor een liveset. Voor slechts 85 euro lijkt dat meer dan de moeite waard.

Naast kunst vormt ook ecologie een belangrijk thema. Nee, niet honderd bekertjes rapen voor een gratis bonnetje, of een zure campingmedewerker die pmd-zakken moet uitdelen, maar keihard engagement onderscheidt Waking Life van het doorsnee festival. Er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie, waterzuiveringssystemen en andere uitgebreide maatregelen om de impact op het milieu zo laag mogelijk te houden. Je kan hier zelf ook een pak over bijleren tijdens de workshops die gedurende het festival doorgaan.

Wel zin in een buitenlands festival waar je nieuwe dingen kan ontdekken? Dan is Waking Life zeker iets voor jou. Check hun website voor meer informatie.

Foto: Jan Beddegenoodts

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête