Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Waking Life

07/12/2023 / Evelyne Vanherf

Het midzomerfestival Waking Life dropt eerste namen voor zomer 2024

Het verkennen van het zweverig en verbluffende droomlandschap en de reflecties ervan op de menselijke ervaring.

Net bekomen van de fantastische festivalzomer, zijn de eerste aankondigingen van artiesten daar al voor de komende festivalzomer. Zijn we hier al klaar voor? Misschien nog niet helemaal, maar het kan nooit kwaad om tijdens deze koude dagen te mijmeren over de zonnige momenten waarop je kan feesten in de zon, met vrienden buiten zitten, gezellig bijkletsen en dansen op de leukste beats. Waking Life dacht hier juist hetzelfde over en dropte de eerste 40 artiesten voor het festival in 2024. Het festival dat gelegen is in Crato (Portugal) zal volgend jaar plaatsvinden tijdens de zomerzonnewende, van 19 tot 24 juni.

Waking Life
©

Waking Life

Gelegen in Noord-Alentejo, één van de meest afgelegen regio's in Zuid-Europa die steeds leger lijkt te worden, brengt het festival leven in dit rustige deel van Portugal. De voornaamste reden om het festival hier te houden, is omdat de organisatoren een evenement wilden organiseren met een 24-uurslicentie, en deze locatie bood de perfecte omvang en structuur, ondanks het ontbreken van elektriciteit of stromend water (dat ze zelf moeten opwekken).

Waking Life is niet alleen een midzomerfestival, maar gedurende het hele jaar door een speeltuin voor creatie en experiment. Een non-profitorganisatie geregistreerd in Portugal, die voornamelijk op vrijwillige basis opereert. Het kwam voort uit een gemeenschappelijke droom van een groep vrienden om een ​​gemeenschap op te bouwen, op een zonnige plek op de aardbol, om ideeën te planten en tastbare, alternatieve manieren van leven, leren en liefhebben te oogsten. Het groeit langzaam uit tot een ruimte voor artistieke experimenten, pittige zelfexpressie en collectieve verbeelding van het type samenleving dat we zouden kunnen cultiveren als er de vrijheid was om af te wijken van de standaardrealiteit.

Naast kunst vormt landzorg een belangrijk thema. Dus nee, niet honderd bekertjes rapen voor een gratis bonnetje, of een zure campingmedewerker die pmd-zakken moet uitdelen, maar keihard engagement onderscheidt Waking Life van het doorsnee festival. Het festival staat gedurende 6 dagen centraal, terwijl de overige 359 dagen van het jaar gewijd zijn aan een land regeneratie project. Het doel is om het festivalterrein van 35 hectare te transformeren tot een biodivers, openbaar park, waar fauna en flora zich ontwikkelen tot levendige nieuwe ecosystemen. Met de hulp van tientallen vrijwilligers hebben ze in de afgelopen drie jaar meer dan 10.000 bomen en struiken geplant, een poging om de bodem weer op te bouwen en de biodiversiteit op uitgeputte gronden terug te brengen. Dit initiatief wil aantonen dat een symbiotische toekomst zowel lokaal als internationaal haalbaar en operationeel is.

We kijken met veel nieuwsgierigheid uit naar volgend festivalseizoen. We verheugen ons erop om het festival voor het eerst te organiseren tijdens de zomerzonnewende: de langste dag en kortste nacht van het jaar markeren het begin van de zomer en de verlenging van het gouden uur.

Organisatie Waking Life

Waking Life
©

Waking Life

De eerste golf artiesten ziet er als volgt uit:

Andrew Pekler - Erika - Faizal Mostrixx - Frédéric Gies presents Dance is Ancient - Gala Drop - Josh Caffé - Lake Haze - Leafar Legov - Mohammad Reza Mortazavi - Nah Eeto - Naxatras - Reptant - Tikiman & Richard Akingbehin - µ-Ziq - UStad Noor Bakhsh - Voice Actor 

Barbara Preisinger - Ben Ufo - Chima Isaaro - Dasha Rush - Djrum - G-Man aka Gez Varley - GiGi FM - Huerco S - Jane Fitz & Marco Shuttle - Kyle Toole - Mala - Mama Snake - Marcellus Pittman - Matthias Reiling - Neel - Nidia - Paquita Gordon - Punisher - Steve Angstrom hybrid (Timeshard) - Tau Car - Zip

Tickets

De editie van dit jaar vindt plaats van 19 tot 24 juni in Crato, Portugal, meer informatie is hier beschikbaar. Altijd al eens zin gehad in een buitenlands festival waar je nieuwe dingen kan ontdekken? Dan is Waking Life zeker iets voor jou. 

Kopfoto: ©

Waking Life

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête