Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

05/12/2017 / Marcel Croes

Tale Of Us geeft Endless album nieuwe twist

Tale of Us, door velen bekend van hun dramatisch, bass heavy en melodische tech house, bracht afgelopen april een album uit, Endless. Dit lang verwachte album bevatte in tegenstelling tot eerdere releases geen dansklare tracks geproduceerd voor nachtenlang feesten op Ibiza maar een tiental ambient, bijna klassieke tracks. Ze kozen dan ook bewust voor Deutsche Grammophon, een label dat sinds 1898 voornamelijk klassieke muziek heeft uitgebracht. Het album had een bepaalde stijl, duister en melancholisch, een mix tussen klassiek en elektronisch maar wist zelden te verrassen.

Nu enkele maanden laten wordt het album opnieuw uitgebracht, alleen is nu elke track geremixed door enkele grootheden in de hedendaagse techno scene. Onder andere Rødhåd, Antigone, Kettenkarussell, Woo York en Scuba geven allemaal een bijdrage.

Terwijl Tale of Us het volledige album in specifieke sferen hield, wordt door de remixende heren hier anders over gedacht. Elke track staat los van de ander en laat stuk voor stuk de sound horen van de producer die het onder handen heeft genomen. Het resultaat: 11 fijne tracks. Waarbij Endless het nog ontbrak aan een beat, hebben Woo York, Scuba en Somne hier verandering in gebracht door een wat meer dansbare track te produceren. Helaas, verwacht geen nieuwe favoriet in je Spotify playlist om de zaterdagavond op te warmen, het ontbreekt aan echte knallers.

De prettigste verrassing is geen dansknaller, maar de prachtige vertolking van Venatori door Antigone. Ruim acht minuten aan meeslepende, emotionele techno die je meerdere malen doet verrassen. De Fransman heeft met zijn remix deze track volledig eigen gemaakt.

Tracklist


01. Definizione Dell'Impossibile (Monoloc Remix)
02. Alla sera (Kettenkarussell's Triangle Player Rework)
03. Ricordi (Rødhåd Remix)
04. Oltre La Vita (SCB Introspection)
05. Dilemma (Sebastian Mullaert Forestation)
06. Notte Senza Fine (Kiasmos Remix)
07. Destino (Alva Noto Remodel)
08. Distante (Woo York Remix)
09. Venatori (Antigone Remix)
10. Quello Che Resta (Antonio Ruscito Remix)
11. Venatori (Somne Remix) (Bonus Track) 

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête