Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

22/06/2017 / Victor De Smet

#REVIEW: Realm Of Consciousness Pt. II (AL005) - Various Artists [Afterlife]

Tale of Us stelde vorige week vrijdag de nieuwe compilatie op hun label Afterlife voor. Het is de vijfde release op het jonge label dat gekend staat om zijn dromerige, melodische sound. In juni 2016 debuteerde het label met Realm of Consciousness Pt.I, een compilatie met nummers van onder andere Mind Against, Recondite, Woo York en SHDW & Obscure Shape. De opvolger doet zijn naam zeker eer aan, met 12 eclectische, maar perfect samen passende nummers van bekende namen en ook nieuwe talenten. De combinatie van jong talent en gevestigde waarden die producties maken in Afterlife-stijl, het is keer op keer een succesformule.

Misschien wel de meest opvallende naam op de Afterlife-compilatie is Keith Carnal. Zijn bijdrage aan AL005 is heel wat anders dan we gewoon zijn van Carnal. Met Cloudy Monday bewijst de Nederlandse dj dat hij ook buiten zijn gebruikelijk vakgebied knappe producties kan maken. 'The track that shows his softer side', zo stelt hij. Een verrassende samenwerking met een topnummer als resultaat, onze absolute favoriet op de compilatie.

De Deense DJ Denis Horvat debuteert op Realm of Consciousness Pt. II met Bruto, een van de nummers dat er zeker en vast bovenuit steekt. De combinatie van een vrij rustig tempo met intense hoge tonen geeft een heerlijk zweverige, trippy sound. Eerder bracht Horvat al releases op Aeon en Innervisions, een perfecte naam voor op Afterlife dus.

Ook Mathew Jonson is te horen op deze compilatie. Met The Prophet levert Jonson een van de snellere en stevigere nummers op AL005 af. Zijn typische sound in samenwerking met Afterlife is duidelijk een succesformule en hoort zeker ook tot een van onze favorieten.

Realm of Consciousness (AL005) is nu verkrijgbaar op Beatport  en iTunes.
Tracklist:

01. Aether "Beyond The Lights"
02. Tale Of Us & Ovend Red Sky
03. Denis Horvat "Bruto
04. Keith Carnal - Cloudy Monday
05. Per:sona "393"
06. Recondite "Hundred1"
07. Black Peters "Avenue B"
08. Mathew Jonson "The Prophet"
09. Darse "Horus"
10. Mathame "Timeshift"
11. Hunter/Game "Illusion"
12. Woo York "Hypernova"

Beluister hem hier integraal:

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête