Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
exile008

22/05/2017 / Victor De Smet

#REVIEW: Johannes Heil - EXILE008

Op 30 mei ziet de nieuwe EP van technoproducer Johannes Heil het levenslicht. Met zijn vorige EP, Exile 007, bezorgde de Duitser reeds drie stevige nummers die ons zeer in de smaak vielen. Exile 008 komt opnieuw uit op Exile, het label dat Johannes Heil samen met Markus Suckut in 2015 oprichtte.


Deze EP bestaat uit 4 tracks, die je van begin tot einde meenemen op een energieke, opzwepende trip. Johannes' stijl op Exile 008 laat ons wat denken aan de stijl van Amelie Lens. Dat is vooral te danken aan de onderhuidse, sluimerende percussie in zijn werk, die maar niet door de zware bassen lijkt te kunnen breken. Het is dat wat zijn stijl zo uniek en krachtig maakt. Onze favoriet op deze EP? Exile 008 A2: een obscure, hypnotiserende energiebom die niet anders kan dan aanslaan bij het publiek.


De EP is dus alweer een knap resultaat van Johannes Heil, die de voorbije jaren heel wat straf werk aan hoog tempo uitbracht. 2 jaar geleden zorgde hij voor een van dé technoalbums van 2015, The Black Light, en in 2014 bracht hij enkele nummers uit met Len Faki op zijn label Figure


Wie deze grootmeester graag aan het werk wil zien kan zich best van 4 tot 6 augustus richting Ledegem begeven, waar Johannes Heil met zijn liveshow Cirque Magique op stelten zal zetten.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête