Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Exile 007

16/03/2017 / Raisa Moureau

3 nieuwe stompers van Johannes Heil op Exile 007

Johannes Heil is een echte muzikale duizendpoot op vlak van elektronische muziek. In zijn producties horen we verschillende stijlen terug. Hij kan de relaxte atmosfeer oproepen van de rustigere electronica of hij kan komen aandraven met krachtige techno die iedereen probleemloos in extase brengt. Bij Johannes kun je moeilijk spreken over een typische of herkenbare klank. Wat je wel met zekerheid kunt zeggen is dat wat hij brengt steeds kwalitatief hoogstaande tracks zijn, stuk voor stuk. Dus ook die laatste nieuwe: Exile 007.

Exile 007

Exile 007 is een EP met 3 stompers van tracks. Ze zijn voorzien van een langzame opbouw waardoor ze moeiteloos kunnen worden ingemixed. Er zitten verschillende climaxen in verwerkt en dat maakt ze ideaal om te laten knallen in de grote hallen en hangaars. Als je wat vordert in de tracks, hoor je dat kleine melodietje dat het nummer herkenning geeft (B1) of die synth die alles verslindt en je even terug grondig wakker schudt (B2). Je vuisten ballen en tegelijkertijd onverklaarbaar grote stappen nemen op het ritme van de muziek - dat is wat zo'n tracks met je doen. Het zijn zeer dankbare instrumenten om de dansvloer wakker te schudden en op te zwepen.

Exile is een Duits label dat in 2015 werd opgericht door Markus Suckut en Johannes Heil zelf. Het is via zijn eigen label dat zijn volgende EP op 4 april zal worden uitgebracht op 12" en digitaal. Het zijn hun woorden die we graag nog even citeren.

We at Exile know that it is nonsense to write anything about music, because music can only be translated by listeners ear. So close your eyes. Dont speak. Dont think. Just listen.....”

Dat is dan ook exact wat we gaan doen: EXILE 007

Als je hem graag eens live aan het werk wil zien, wat zeker de moeite is, dan kan dat alvast zaterdag 25 maart op area 51 in Brugge met ondersteuning van A.Brehme, Trixy en Voxter & Balance.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête