Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

10/10/2016 / Sophie Daniels

André Kronert brengt muziek uit op label van Johannes Heil en Markus Suckut

De Berlijnse producer André Kronert en kreeg de laatste jaren veel lof vanuit de technowereld toegezwaaid. Onder die vlag dropte hij een aantal dieptebommen op platenlabels als Stockholm Limited, Figure, Mosaic en Exile. Op deze laatste breidt hij een vervolg met de EXILE005 EP, vier drammende tracks en in de rekken op 1 november.

Een paar maanden geleden maakte Heil, labelbaas van Exile samen met Markus Suckut, de omgekeerde beweging en bracht hij zijn By Night EP uit op het label van Kronert, Odd/Even. Johannes was een jaar of 10 geleden het gezicht van Cocoon en Kanzleramt, voordat hij besloot zijn eigen koers te volgen. De Duitse producer gaf zichzelf de afgelopen 20 jaar tal van alter ego’s, waarvan Johannes Heil verreweg de bekendste is.

Eind 2015 bracht Johannes Heil nog de fel bejubelde full LP The Black Light uit op zijn eigen Exile. EXILE04 werd in de rekken gelegd door de Zweedse producer Mikael Jonasson. EXILE005, eigenlijk de zesde plaat in het bestaan van het label, staat nu dus op naam van André Kronert.

De nummers die de EP behandelt, horen zo onder de noemer hard hitting techno. Een bijna eneverend deuntje komt in elk nummer op zijn eigenste manier terug, behalve in B2. Wat ook meteen ons favo nummer is. Dreunt lekker door en heeft die heerlijke dub feeling, perfect voor in een club.

Vanaf 1 november ligt de EP in de rekken.

Tracklist

A1 - EXILE005 A1
A2 - EXILE005 A2
B1 - EXILE005 B1
B2 - EXILE005 B2

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête