Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto

14/04/2020 / Sophie Daniels

VOLTAGE start fundraising project voor Belgische artiesten

In de vorm van een compilatie met enkel artiesten die in België wonen.

Het zijn onzekere tijden voor de Belgische artiest. Hoe moet je je brood bij elkaar sprokkelen als er een rode streep gaat door al je gigs?

VOLTAGE, gekend als festival, agency én label, brengt soelaas. Op 30 april brengen ze een compilatie op de markt die uiterst Belgisch getint is. 27 tracks van evenveel artiesten en louter techno.

Bezieler Steven Van Belle wil met dit project steun bieden aan artiesten die financieel getroffen worden door het Coronavirus. 75% van de opbrengst gaat dan ook naar de artiesten zelf.  “We wilden een nieuw fundraising project starten dat echt impact kan hebben op onze scene. Met ‘Transistor’– want dat wordt de naam van de compilatie – willen we een compensatie bieden aan artiesten die grote verliezen kennen. Met dit financieel duwtje in de rug hoop ik oprecht dat ze kunnen blijven doen waar ze goed in zijn: muziek maken en mensen entertainen.”

Op de compilatie zien we heel wat talentvolle producers. Zo zorgt Farrago voor een bijdrage, alsook Token Records patron Kr!z. Gevestigde waarden en muzikale alleskunners als Radical G en Marco Bailey staan ook op de compilatie. Samen met heel wat VOLTAGE Imprint talent zoals Border One, Phara, en Hadone. Vaandeldragers van de harde techno zijn onder andere Jacidorex, Jan Vercauteren, TWAN en X&Trick.

De compilatie en afzonderlijke tracks zullen online aangeboden worden via Bandcamp, online shops en alle streaming platformen. De volledige compilatie is al verkrijgbaar voor slechts € 20.

Tracklist:
6SISS – Bloodymindedness
Altinbas – Moonshine
Atis – Muskus
Border One – Diva
Counterfact – Stronghold
Dardenne - Freq of Fred
Davy - Circular Days
Emily Jeanne – Unseen
Farrago – Tiempo
Foreign Material - Altar of Fate
GoldFFinch – Placide
Hadone - Your Own Personal Dream
Haissem – Confound
Jacidorex - Noise Disturbance
Jan Vercauteren - Object Of Desire
Kr!z - Scorpion's Tale
Lunar Convoy – KREEP
Marco Bailey – Firefight
Neila - Life Plank
One Track Brain - The Savage Child
Phara - Primrose Gold
PTTRN - Kiviuq (irregular)
Radical G - One Of Them
SIWEI - C.T.BH.
Sonhan – Incubation
TWAN - Dead Freight
X&Trick - Distance Yourself

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête